Gnocchi uit de oven met doperwten en chorizo
Deze gnocchi uit de oven met doperwten en chorizo zijn weer een perfect voorbeeld van het improvisatiekoken dat ik regelmatig doe. Ik wilde alvast iets koken voor de dag erna omdat we dan altijd vroeg eten. Iedereen moet sporten dus dan is het fijn als er eten in de koelkast staat dat alleen opgewarmd moet worden. Met nog 2 pakken gnocchi in de voorraadkast en een halve chorizo worst in de koelkast had ik dit al snel bedacht.
Inhoudsopgave
Kidsproof maaltijd
Ik wil die dagen ook iets eten dat de kinderen lusten dus dan is pasta vaak favoriet. Van deze gnocchi uit de oven met doperwten en chorizo was ik helemaal overtuigd dat ze hun vingers erbij af zouden likken en wat denk je? Ze vonden het niet lekker! Dat is toch te bizar voor woorden haha. Geen gekke stukjes, heel toegankelijk qua smaak en met zo’n laag gesmolten kaas ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit. Gekke kinderen haha maar het komt vast ooit wel goed met dat eten van ze.
Gnocchi uit de oven met doperwten en chorizo
Als je houdt van makkelijke en snelle maaltijden dan is dit echt een recept voor jou! Met weinig ingrediënten en weinig tijd zet je een smaakvol gerecht op tafel. Binnen 15 minuten zit het in de oven en die doet de rest. Het is ruim genoeg voor 4 personen maar als jouw kinderen net zoveel eten als die van mij (als ze iets lekker vinden) dan is deze schaal zo leeg!
Gnocchi uit de oven met doperwten en chorizo
Ingrediënten
- 2 pakken gnocchi
- 500 g diepvries doperwten
- 100 g chorizo in blokjes
- 100 ml slagroom
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 150 g geraspte kaas
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een grote pan gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
- Bak de chorizoblokjes in een droge koekenpan uit.
- Kook de gnocchi en de doperwten 2 minuten en giet af.
- Doe de chorizo met het bakvet, de slagroom en kruiden bij de gnocchi en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de gnocchi in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de gnocchi ongeveer 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Nog meer recepten met gnocchi maken?
Ik maakte al eens een andere variant van gnocchi uit de oven met chorizo maar dan met courgette in plaats van doperwten. En er staan nog een paar heerlijke gnocchi recepten op de site!
- GNOCCHI MET SALIEJUS EN GEGRILDE COURGETTE
- GNOCCHI OVENSCHOTEL MET COURGETTE EN CHORIZO
- GNOCCHI MET BIETENSAUS
- GNOCCHI MET AUBERGINE EN SAUCIJSJES
Wil je dit recept bewaren?
Gebruik deze foto om dit recept voor op te slaan op Pinterest.