Snelle cinnamon rolls

image

We hadden nog een blikje croissantdeeg staan dat over was van moederdag. Zonde om weg te gooien natuurlijk maar ik vind het dan altijd leuk om er iets anders mee te maken. Ik ging dus op zoek naar ideeën en kwam op Culy een overzicht tegen met 5 recepten met croissantdeeg. Ik maakte het eerste recept maar dan zonder het glazuur. Zo zijn ze namelijk ook al verrukkelijk!

Voor 18 rolletjes
• 2 eetlepels roomboter, gesmolten
• 100 gram lichtbruine basterdsuiker
• 1 theelepel kaneel
• 1 blikje croissantdeeg

Verwarm de oven voor op 175 graden celcius. Vet een ovenschaal in met boter.

Open het blikje croissantdeeg zoals staat aangegeven en haal het deeg er voorzichtig uit. Ik had een blik voor 6 croissants en heb de lap deeg in 3 rechthoeken verdeeld.

Bestrijk het deeg met gesmolten boter maar laat een rand van 1 cm over aan de zijkant. Meng de kaneel door de suiker en verdeel het over het deeg. Laat weer een rand van 1 cm over aan de zijkant. Besprenkel met de resterende boter en rol stevig op. Snijd elke rol in 6 plakjes en leg ze voorzichtig in de ovenschaal.

Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

image

image

image
image

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s