Viergranen dadelrepen
Voedzaam tussendoortje
Lekkere gezonde tussendoortjes, daar kun je nooit genoeg recepten voor hebben toch? De supermarkten liggen vol me allerlei healthy repen maar wist je dat je die ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zo kun je erin stoppen waar jij van houdt! Ik heb ervoor gekozen om deze viergranen dadelrepen te maken met amandelen en gepofte gierst. Door eerst de 4-granenvlokken, noten en gierst in de oven te roosteren, krijgt het extra smaak. Mijn kinderen vinden deze viergranen dadelrepen trouwens ook heerlijk! Je vindt trouwens ook nog lekkere mueslirepen op deze blog. Zo kun je lekker variëren!
Ingrediënten en bereidingswijze viergranen dadelrepen
voor ongeveer 10-12 havermout dadelrepen
- 150 gram 4-granenvlokken
- 100 gram amandelen, grof gehakt
- 50 gram gepofte gierst
- 200 gram medjoul dadels
- 4 volle eetlepels honing
- 4 volle eetlepels notenboter, ik gebruikte de sunflower seed butter van Bio Today maar je kunt ook amandelboter of pindakaas gebruiken
- snuf zeezout
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de amandelen met de 4-granenvlokken en gepofte gierst op de bakplaat en rooster dit 10 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en zet apart.
- Doe de dadels in de foodprocessor en maal ze tot puree. Mocht het wat moeizaam gaan, voeg dan wat water toe.
- Doe de amandelen en gierst met wat zeezout bij de dadelpuree. Laat even meedraaien.
- Doe de honing met de notenboter in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur.
- Roer goed door zodat er een egale stroop ontstaat.
- Doe dit bij het dadel amandelmengsel en meng goed door elkaar.
- Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier en schep het dadelmengsel hierin.
- Druk alles goed aan en laat opstijven in de koelkast.
- Snijd in repen en geniet!
Ik vind het leuk om het te horen als je mijn recept hebt gemaakt. Laat dan een reactie achter onder dit bericht of tag me op social media @debsbakery.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.