mueslirepen met dadels en kokos

Mueslirepen met dadels en kokos

Zelf mueslirepen met dadels en kokos maken

Er is de laatste jaren een steeds grotere bewustwording gaande van wat je in je mond stopt. Ik merk dat ik er zelf ook beter over nadenk en niet zomaar klakkeloos dingen koop in de supermarkt. Nu maak ik al weinig uit pakjes en zakjes maar ook qua tussendoortjes word ik steeds kieskeuriger. Natuurlijk eet ik wel koek en taart maar dat maak ik dan zelf. Zo weet ik precies wat erin zit. Een wat gezonder tussendoortje zijn deze mueslirepen met dadels en kokos.

Gezonder tussendoortje

Ik maak al een tijdje zelf mueslirepen zodat mijn man een gezond tussendoortje mee kan nemen naar zijn werk. Ik heb al veel verschillende recepten uitgeprobeerd en dit is nu mijn eigen versie geworden. Een knapperige mueslireep met lekker veel specerijen en een vleugje kokos. Voel je vrij om wat kruiden weg te laten of er juist nog aan toe te voegen! Ik hoor graag hoe jouw versie is geworden.

Ingrediënten en bereidingswijze mueslirepen met dadels en kokos

Dit recept is voldoende voor ongeveer 16 à 18 repen. Ik gebruik een vierkant bakblik van 25 x 25 cm maar je kunt ook een rechthoekige gebruiken van ongeveer 20 x 30 cm. Bekleed de vorm met bakpapier, invetten hoeft niet omdat het een compacte massa is en toch wel op zijn plek blijft.

  • 260 gram muesli- of havervlokken
  • 80 gram gemengde noten
  • 40 gram pompoenpitten
  • 150 gram dadels zonder pit
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram dadelstroop (in het schap bij de bakspullen bij AH) of honing
  1. Hak de noten en dadels in grove stukken.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom.
  3. Voeg de eieren en de dadelstroop toe en meng dit goed door elkaar.
  4. Schep het in de bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
  5. Bak dit ongeveer 25 – 30 minuten op 200 graden Celcius.
  6. Laat het volledig afkoelen in de vorm en snijd het daarna in repen of vierkantjes.
  7. In een luchtdichte trommel blijven de mueslirepen met dadels en kokos zeker een week goed.

Maak ook eens deze Viergranen dadelrepen. Die zijn ook heerlijk als tussendoortje!

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.