Salade met gestoomde haricots verts, paprika en geitenkaas

Salade met gestoomde haricots verts, paprika en geitenkaas

Saladay

Vandaag was het zover! De tweede editie van Saladay vond plaats op de geitenboerderij van Bettine Geitenkaas. Ik was daar samen met Pauline en Annika van Uit Pauline’s Keuken, Natalie van Natalieskeuken, Jadis van the Lemon Kitchen, Tamara van Salt and Orange, Andrea van Anniepannie en Myra Madeleine en het was een heerlijke dag! We gingen daar aan de slag met de geitenkaas om allerlei lekkere zomerse salades op tafel te toveren. Van tevoren hadden we een aantal suggesties voor salades gedaan en deze salade met gestoomde haricots verts, paprika en geitenkaas was er een van. Deze salade hebben we vandaag dus niet gemaakt maar jullie zullen snel zien wat we wel maakten!

salade met haricots verts, paprika en geitenkaas

Bereidingswijze en ingrediënten salade met gestoomde haricots verts, paprika en geitenkaas

  • 250 gram haricots verts
  • 1/2 rode paprika
  • handje gemengde ongezouten noten
  • 1/2 rol geitenkaas
  • 2 handenvol rucola
  • 20 groene olijven
  • verse kruiden zoals tijm of oregano naar smaak

pesto

  • 50 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 à 7 eetlepels olijfolie
  • zout
  1. Maak de haricots verts schoon en stoom ze in en vergiet of stoommand in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de paprika in blokjes en rooster de gemengde noten in een droge koekenpan.
  3. Hak de noten in grove stukken en snijd de geitenkaas in plakken. Snijd vervolgens ook de olijven in grove stukken.
  4. Ga dan verder met de pesto.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  6. Doe dan de basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer
  7. Giet er langzaam de olijfolie bij tot het de gewenste consistentie heeft.
  8. Breng de pesto tenslotte op smaak met zout en peper.
  9. De overgebleven pesto blijft een paar dagen goed in de koelkast. Schenk er een klein laagje olie op en dek goed af. Ik doe trouwens expres geen knoflook door de pesto omdat ik dat vrij snel vind overheersen. Maar als je het lekker vindt, kun je uiteraard een teentje knoflook toevoegen.
  10. Schep de haricots verts met de paprika, rucola, olijven en noten om en garneer met de geitenkaas, verse kruiden en pesto.

Kijk voor nog meer lekkere salades eens bij: Quinoasalade met pastinaak, venkel en appel en Sperziebonen salade met gamba’s

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.