Penne met ham en erwtjes
Makkelijke, snelle maaltijden zijn altijd een uitkomst als je laat thuis bent en toch iets lekkers en (redelijk) gezonds op tafel wilt zetten. Bij de meeste gezinnen is het vaak puzzelen. Je bent allemaal druk, de kinderen hebben al een druk programma en na een vermoeiende dag moet je nog koken ook. Dat is best een uitdaging. Wij laten eigenlijk nooit eten bezorgen en eten ook geen kant en klare maaltijden. Nu werk ik niet dus wellicht heb ik makkelijk praten maar vaak kost het helemaal niet zoveel tijd.
Neem nou dit gerecht. De gemiddelde pasta kook je in 10 minuutjes. Je start dus met het opzetten van een pan water en terwijl dat aan de kook begint te komen, snipper je de ui. Terwijl de pasta kookt, heb je genoeg tijd om de saus te maken dus eigenlijk ben je in een kwartier klaar. En het is nog lekker ook!
- 350 gram volkoren penne
- 1 ui
- 250 gram diepvries doperwten
- 75 gram gekookte ham
- 75 gram rauwe ham
- 200 ml slagroom of kookroom
- peper en zout
- verse peterselie
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (mild)
- olijfolie
- Zet een ruime pan gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
- Snipper de ui en verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Fruit de ui.
- Doe de pasta in de pan en breng al roerende weer aan de kook.
- Snijd de ham in stukjes en doe het samen met de doperwten bij de ui.
- Bak even mee en breng op smaak met zout en peper en het gerookt paprikapoeder.
- Doe de slagroom erbij en laat nog zachtjes even meewarmen.
- Giet de pasta af en roer het door de doperwten.
- Bestrooi met verse peterselie.