Ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met een mosterdsausje
Inhoudsopgave
Boekreview
Ik ben echt zo blij met al die heerlijke en mooie kookboeken die ik krijg om te reviewen! Eat Happy verscheen half maart en is weer zo’n prachtig kookboek om te hebben! Het uitgangspunt is snel, lekker en gezond eten. Melissa Hemsley laat zien dat je in een half uur smaakvolle maaltijden bomvol goede voedingsstoffen en smaak op tafel kunt zetten. Ik nam de proef op de som met de ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met een mosterdsausje.
120 recepten binnen 30 minuten op tafel
Naast de ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met een mosterdsausje maakte ik ook nog een stoofpot in tajinestijl deze week. En allebei de gerechten zijn superlekker! Wat me opvalt is dat het echt gezonde recepten zijn. Er zit hartstikke veel groenten in en de smaak is verrukkelijk. Ze staan, na wat voorbereiding, inderdaad binnen 30 minuten op tafel en je hebt dus 120 recepten om uit te kiezen! Er staan recepten in voor het ontbijt, allerlei hoofdgerechten, eten uit een kom, lekkere snacks en dips en je kunt je ook nog uitleven op zoete lekkernijen en drankjes.
Tips en no waste
Naast snel, lekker en gezond eten geeft Melissa ook nog ontzettend veel tips om tijd te besparen maar ook het voorkomen van voedselverspilling is een belangrijk item. Alle recepten zijn makkelijk te verdubbelen zodat je de rest kunt invriezen en er staan voldoende tips om ingrediënten te vervangen op het moment dat je iets niet in huis hebt. Wat ik ook heel erg grappig vind en natuurlijk erg fijn is dat de meeste recepten maar 1 of 2 pannen vereisen. Weinig afwas dus! Voor de ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met een mosterdsausje heb je inderdaad alleen een (hele) grote ovenschaal nodig en een snijplank.
Melissa Hemsley
Melissa Hemsley is de helft van het beroemde zussenduo Hemsley & Hemsley, auteurs van de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Daarnaast hebben ze een eigen café in het Londense Selfridges en een primetime televisieshow. Melissa houdt van eenvoudig en gezond eten, makkelijke ingrediënten en spannende gerechten die iedereen kan maken. Ik ben in ieder geval fan en ik weet zeker dat er nog veel gerechten uit dit kookboek op tafel gaan komen!
Ingrediënten en bereidingswijze ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met een mosterdsausje
Voor 4 personen
- 1 eetlepel kokosolie of ghee (ik heb zelf gewoon olijfolie gebruikt omdat ik geen kokosolie in huis had)
- 1 knolselderij
- 1 rode ui of 1 grote prei
- 1 rode paprika
- 1 appel
- 6 saucijzen of 12 chipolataworstjes
- 1 eetlepel rozemarijn
- 200 gram boerenkool
- zout en peper
Mosterdsaus
- 12 salieblaadjes
- 3 eetlepels mosterd
- 1 1/2 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Als je kokosolie of ghee gebruikt, doe dit dan in een grote ovenschaal en zet een paar minuten in de oven om het te laten smelten.
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 cm.
- Pel de ui of prei en snijd in grove ringen.
- Ontdoe de paprika van de zaadlijst en snijd in stukken.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in grove stukken.
- Snijd de saucijzen in vieren en hak de rozemarijn.
- Doe alle groenten behalve de boerenkool met de rozemarijn en de saucijzen en met de olijfolie of gesmolten kokosolie / ghee in de ovenschaal.
- Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel alles in een gelijkmatige laag en rooster het 18 minuten in de oven.
- Maak ondertussen het mosterdsausje door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Breng het sausje op smaak met peper en zout.
- Haal de ovenschaal uit de oven en schep de boerenkool door de groenten.
- Zet dit nog 8 – 10 minuten in de oven tot de knolselderij gaar is en de saucijzen gaar en goudbruin zijn.
- Serveer de ovenschotel met saucijsjes en boerenkool met het mosterdsausje.
Koop Eat Happy nu!
Heb je mijn review over Recepten uit Wenen al gelezen?