Mueslirepen met dadels en kokos
Er is de laatste jaren een steeds grotere bewustwording gaande van wat je in je mond stopt. Ik merk dat ik er zelf ook beter over nadenk en niet zomaar klakkeloos dingen koop in de supermarkt. Nu maak ik al weinig uit pakjes en zakjes maar ook qua tussendoortjes word ik steeds kieskeuriger. Natuurlijk eet ik wel koek en taart maar dat maak ik dan zelf. Zo weet ik precies wat erin zit. Een wat gezonder tussendoortje zijn deze mueslirepen met dadels en kokos. Voedzaam door de noten en gezoet met honing en dadels.
Inhoudsopgave
Gezonder tussendoortje
Ik maak al een tijdje zelf mueslirepen zodat mijn man een gezonder tussendoortje mee kan nemen naar zijn werk. Ik heb al veel verschillende recepten uitgeprobeerd en dit is nu mijn eigen versie geworden. Een knapperige mueslireep met lekker veel specerijen en een vleugje kokos. Voel je vrij om wat kruiden weg te laten of er juist nog aan toe te voegen! Ik hoor graag hoe jouw versie is geworden.
Zelf mueslirepen met dadels en kokos maken
Dit recept is voldoende voor ongeveer 16 à 18 repen. Ik gebruik een vierkant bakblik van 25 x 25 cm maar je kunt ook een rechthoekige gebruiken van ongeveer 20 x 30 cm. Bekleed de vorm met bakpapier, invetten hoeft niet omdat het een compacte massa is en toch wel op zijn plek blijft.
Mueslirepen met dadels en kokos
Ingrediënten
- 260 gram muesli- of havervlokken
- 80 gram gemengde noten
- 40 gram pompoenpitten
- 150 gram dadels zonder pit
- 20 gram geraspte kokos
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel anijspoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eieren losgeklopt
- 100 gram dadelstroop of honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Hak de noten en dadels in grove stukken.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom.
- Voeg de eieren en de dadelstroop of honing toe en meng dit goed door elkaar.
- Schep het in de bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
- Bak dit ongeveer 25 tot de mueslirepen goudbruin zijn.
- Laat het volledig afkoelen in de vorm en snijd het daarna in repen of vierkantjes.
- In een luchtdichte trommel blijven de mueslirepen met dadels en kokos zeker een week goed.
Maak ook eens deze Viergranen dadelrepen. Die zijn ook heerlijk als tussendoortje!
1 gedachte over “Mueslirepen met dadels en kokos”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Lekker