Mini pompoen geitenkaas cakejes
Goedemorgen! Ik heb weer een toprecept voor je hoor! Om je vingers bij af te likken zijn deze mini pompoen geitenkaas cakejes. Wat eigenlijk gewoon cheesecakes zijn maar dan met geitenkaas in plaats van alleen roomkaas. En dat geeft net even dat frisse accent aan deze heerlijke minitaartjes!
Inhoudsopgave
Kerstborrel bij Bettine geitenkaas
In december organiseerde ik een kerstborrel bij de Bettinehoeve van de welbekende Bettine geitenkaas. Samen met wat bloggers kregen we een rondleiding in de kaasmakerij en maakten we zelf lekkere hapjes om daarna te fotograferen onder leiding van Linse fotografie. Wanneer ik een event organiseer en de gelegenheid leent zich daarvoor dan neem ik meestal iets lekkers mee voor de ontvangst. Deze keer kon dat natuurlijk niet zonder geitenkaas erin te verwerken!
Bakken met geitenkaas
Voor je nu denkt: ik lust geen geitenkaas of bah, zoet gebak met geitenkaas…. Eerst proeven haha! De geitenkaas is namelijk niet overheersend maar vormt een mooi geheel met de zachte pompoen en de zoete bastognekoeken. Met dit recept maak je 18 heerlijke mini cheesecakes waar iedereen van zal smullen. De geitenkaas is heerlijk mild en is daarom perfect om mee te bakken! Ik maakte er ook al eens een heerlijke geitenkaas cheesecake met rozijnen en Licor43 mee. Binnenkort verschijnt nog mijn verslag over de zeer geslaagde kerstborrel. Voor nu wens ik je nog een hele fijne zondag en laat je het me weten wanneer je deze beauties op tafel zet?
Mini pompoen geitenkaas cakejes
Ingrediënten
- Bodem
- 1 pak bastognekoeken, verkruimeld
- 100 g roomboter, gesmolten
- Vulling
- 200 g roomkaas
- 200 g zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- 100 g pompoenpuree
- 1 tl pumpkin pie spice
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte) en zet 18 cakevormpjes klaar in een muffinbakblik.
- Meng voor de bodem de bastognekoekkruimels met de gesmolten roomboter en verdeel dit over de cakevormpjes. Druk stevig aan met de onderkant van een glas.
- Bak de bodems 5 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de vulling. Klop de roomkaas met de geitenkaas en suiker romig.
- Voeg de pompoenpuree toe en klop door.
- Doe er dan de kruiden en het vanille extract bij en klop kort door.
- Tenslotte klop je er één voor één de eieren door tot het een egaal mengsel is.
- Verdeel dit met een maatbeker over de vormpjes en bak de mini pompoen geitenkaas cakejes 15-17 minuten.
- Laat ze afkoelen en zet ze dan nog 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Serveer eventueel met slagroom.
Makkelijk het recept voor deze mini pompoen geitenkaas cakejes bewaren?
Dan is Pinterest echt heel makkelijk! Je maakt een bord aan met je favoriete recepten en bewaart dit recept voor mini pompoen geitenkaas cakejes met onderstaande foto.
Volg jij Deb’s Bakery & Kitchen al op social media?