Kiwi quinoa breakfast
Sponsored
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik ontbijt altijd, zonder kom ik echt niet op gang. In de winter vind ik een warm ontbijt erg lekker en in de zomer ga ik wat vaker voor iets fris met fruit. Tegenwoordig zijn er zoveel lekkere producten te koop dat het soms zelfs lastig is om te kiezen wat je gaat eten. Het hoeft in ieder geval zeker niet saai te zijn!
Veel ontbijtjes kun je ook prima de dag van tevoren bereiden of zelfs enkele dagen van tevoren. Hoe ideaal is dat! Je hoeft het alleen maar ’s ochtends uit de koelkast te pakken. Als je ’s morgen grote haast hebt, kun je het zelfs in een weckpotje doen om mee te nemen. Breakfast to go!
Dit ontbijtje is én voedzaam én lekker én gezond. Qua topping kun je variëren met wat je maar lekker vindt! Granola, superfoods, kokosvlokken, vers fruit, de mogelijkheden zijn legio! Vandaag ging ik voor een variant met de lekkere SunGold kiwi. Die is sappig en fris en is perfect in zo’n ontbijtje. Als bloginsider van Uit Pauline’s Keuken mocht ik hiermee aan de slag en ik hoefde niet lang na te denken wat ik ermee ging maken! Kiwi’s zijn supergezond en door hun mooie kleur ook heel feestelijk. Geniet er lekker van!
Voor 2 porties
- 75 gram quinoa
- 120 ml kokosmelk
- 120 ml water
- Kaneel
- Vanille extract of een vanillestokje
- 4 eetlepels yoghurt (ik gebruikte Skyr)
- 3 kiwi’s (SunGold kiwi van Zespri)
- Frambozen en blauwe bes of ander fruit
- Extra: topping zoals kokosflakes, noten, superfoods of granola
- Doe de quinoa met de kokosmelk en het water in een pan. Voeg wat kaneel toe en 1 theelepel vanille extract of het merg van een vanillestokje.
- Breng op hoog vuur aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten koken.
- Giet eventueel resterend water af.
- Laat het afkoelen.
- Verdeel de quinoa over glaasjes of schaaltjes.
- Leg wat fruit langs de rand en schep er 2 eetlepels yoghurt tussen.
- Pureer 2 kiwi’s en giet het over de yoghurt.
- Top af met plakjes kiwi en een topping naar wens.
- Tip: Je kunt het gewoon afgedekt klaarzetten (zonder het verse fruit) in de koelkast en ’s morgens direct genieten!