Haagse bluf met slagroom
Oh la la, wat is dit toch een lekker dessert! Van kerst nagerechten kun je er wat mij betreft niet genoeg hebben en deze Haagse bluf met slagroom is supermakkelijk om te maken en oh zo feestelijk. Bovendien past dit kerst nagerecht prima na een overdadig kerstdiner want het is heerlijk luchtig en fris. Iedereen kan het eten want door gebruik van gepasteuriseerd eiwit is het ook veilig voor kinderen en zwangeren. Serveer de Haagse bluf met slagroom in een mooi cocktailglas voor een extra feestelijk tintje! Fijne kerst!
Ingrediënten en bereidingswijze Haagse bluf met slagroom
Voor 6 tot 8 personen
- 4 gepasteuriseerde eiwitten (te koop bij o.a. Jumbo)
- 200 gram poedersuiker
- 200 ml rode bessensap (Hero, bij de bakproducten)
- 50 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- optioneel: kerstkransjes, zuurstokjes of ander lekkers ter decoratie
- Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een vetvrije kom.
- Voeg vervolgens het bessensap toe en klop alles heel luchtig en glad.
- Klop de slagroom met de kristalsuiker en vanillesuiker stevig en doe dit in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
- Schep de Haagse bluf in de glazen, spuit er een mooie toef slagroom op en garneer met een kerstkransje.
Op zoek naar nog meer feestelijke desserts?
Ga jij de Haagse bluf met slagroom maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.