Gevulde puntpaprika
Waar zou ik toch zijn zonder mijn oven? Naast het feit dat ik regelmatig bak, gebruik ik de oven ook graag voor het avondeten. Naast wat voorbereiding, schuif je de schalen zo in de oven en ondertussen kun je de keuken vast opruimen of een spelletje doen met de kinderen.
Sowieso vind ik ovenschotels vaak heel erg lekker. Dit is ook weer zo’n eenvoudige maaltijd maar door zo’n gesmolten kaaskorstje wordt het weer heerlijk verleidelijk. Eet er een gepofte aardappel bij of wat couscous en je hebt weer een makkelijke maaltijd!
Voor 4 personen:
- 8 rode puntpaprika’s
- 150 gram rundergehakt
- 100 gram geraspte oude kaas
- 1 groot blik mais
- 1 ui
- een paar takjes verse peterselie
- peper en zout
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- zonnebloemolie
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
- Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
- Snipper de ui en fruit deze in één eetlepel olie.
- Voeg het gehakt toe en roerbak tot het bruin is.
- Doe de uitgelekte mais erbij en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de fijngesneden peterselie.
- Schep het mengsel in de paprika’s en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak ze nog 20 minuten in de oven.