Chai pancakes met rabarbercompote
American pancakes zijn lekker luchtig en heerlijk als ontbijt met vers fruit en wat yoghurt. Zo’n stapel pancakes ziet er natuurlijk ook erg verleidelijk uit! En als lunch zijn ze ook superlekker. Het is echt een verwenmomentje op de dag. Ik at ze op moederdag en dat was natuurlijk fantastisch!
Uiteraard kun je de pancakes ook makkelijk zelf maken maar deze keer heb ik de Koopmans mix gebruikt. Nog een souvenir van mijn Koffietijd bakavontuur dus vandaar de keuze voor kant en klaar. En wel zo makkelijk als je kids het nog klaar moeten maken. Om er een extra accent aan te geven heb ik eerst een zakje Chai tea van Celestial Seasonings in de melk laten weken. Zo krijgen de pancakes een subtiel kruidig smaakje wat weer goed past bij de rabarbercompote. Erbij nog een royale lepel yoghurt, in dit geval Holland Jersey yoghurt, een milde yoghurt die niet te zuur is. Dat is wel fijn want rabarber geeft genoeg frisheid aan dit gerecht. Maak het eventueel nog af met wat ahoorn siroop en verse aardbeitjes! Geniet van je zondag!
Voor 16 pancakes
rabarbercompote
- 500 gram rabarber
- 100 gram rietsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels water
- een kaneelstokje
- 2 steranijs
- Was de rabarber, snijd eventueel een stukje van boven en onderkant af en snijd in stukjes van 3 cm.
- Doe de rabarber met de suiker, het water, kaneelstokje en steranijs in een steelpan met dikke bodem.
- Breng het rabarbermengsel al roerend op middelhoog vuur aan de kook.
- Laat in 20 – 30 minuten indikken.
- Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel suiker toe. Wel voorzichtig proeven want het is heet!
- Laat iets afkoelen.
pancakes
- 1 pak American pancakes (Koopmans)
- 2 eieren
- 400 ml melk
- 1 zakje chai tea
- zonnebloemolie
- Verwarm de melk met het theezakje in een steelpan op laag vuur. Breng het tegen de kook aan.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen.
- Doe de pancake mix in een grote kom en klop rustig de helft van de melk erdoor.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop door.
- Vervolgens voeg je de rest van de melk toe. Roer alles goed door.
- Verhit een koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie.
- Schep lepels van het mengsel in de koekenpan zodat er pancakes van ongeveer 10 cm ontstaan.
- Bak ze op middelhoog vuur tot er bovenop kleine gaatjes ontstaan en je ziet dat ze aan de rand bruin beginnen te worden.
- Draai ze om en bak ze nog kort aan de andere kant.
- Leg ze op een bord.
Garnering
- Jersey yoghurt of griekse yoghurt
- ahorn siroop
- verse aardbeien
- Verdeel de pancakes over ontbijtbordjes.
- Schep er wat rabarbercompote bij en een flinke lepel yoghurt.
- Garneer met aardbeien en ahoorn siroop.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.