Brownie koekharten

image

image

Deze brownies hebben van alles wat: een lekkere koekbodem, smeuïge brownie, stukjes noot en stukjes chocola. Gebruik een hartjesuitsteker voor hartvormige brownies en je hebt gelijk een leuk cadeau voor moederdag!

Voor 16 stuks:

• 190 gram bloem
• 75 gram suiker
• 165 gram roomboter
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 50 gram cacao
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 1/2 tl bakpoeder
• 200 gram melk of pure chocolade
• 100 gram gemengde noten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.

Roer in een kom 165 gram bloem met 75 gram suiker door. Snijd de boter er met 2 messen doorheen. Bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Bekleed de bodem van het bakblik met het deeg en druk goed aan. Bak in 15 minuten goudbruin.

Klop in een andere kom de gecondenseerde melk, de cacao, het ei, 25 gram bloem, vanille en bakpoeder. Hak de chocolade en noten grof en schep door het mengsel. Stort dit op de bodem en bak in 20 minuten tot het stevig is.

Laat volledig afkoelen in het bakblik. Leg vervolgens op een snijplank en steek er met een hartuitsteker hartjes uit. Of snijd ze gewoon in blokjes!
image



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.