bietenkroketjes met peterseliedip
Nog 1 dag en dan gaan we alweer aftellen naar het nieuwe jaar. Wij doen niet zo veel bijzonders met oud&nieuw maar we gaan wel lekker uitgebreid eten. Manlief zei deze week dat hij graag tapas wil eten en dat is altijd wel heel lekker en gezellig! Dus ging ik alvast op zoek naar wat lekkere receptjes want ik vind het dan weer superleuk om nieuwe dingen uit te proberen! Ik kwam deze bietenkroketjes tegen op Pinterest en dat leek me wel heel erg lekker. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en ook nog wat gorgonzola toegevoegd voor wat pit. Ik maakte ze in de Airfryer maar ze kunnen ook in de friteuse. In de oven kan ook wel maar dan wordt de baktijd wat langer. Bij mij barstten ze trouwens open in de Airfryer maar ze worden er niet minder lekker om.
Voor 10 – 12 kroketjes
- 200 g zachte geitenkaas
- 100 gram gorgonzola
- 3 gekookte rode biet
- 2 losgeklopte eieren
- 100 – 150 gram paneermeel
- 50 gram zure room
- 50 gram mayonaise
- 5 takjes verse peterselie
- peper en zout
- Verhit de friteuse voor op 180 graden Celcius of de Airfryer op 200 graden Celcius
- Rasp de bietjes fijn.
- Prak de geitenkaas en gorgonzola met een vork.
- Voeg 6 volle eetlepels bieten toe en meng goed.
- Vorm er balletjes van, verpak ze per stuk in plasticfolie en leg ze een paar uur in de vriezer.
- Klop de eieren los in een kommetje en zet een schaaltje met paneermeel klaar.
- Rol de kroketjes door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Bak ze in de friteuse tot ze goudbruin zijn of 10 minuten in de Airfryer.
- Klop de zure room en mayonaise door elkaar.
- Voeg de fijngesneden peterselie en peper en zout toe.
- Serveer de kroketjes met de dipsaus.