Pasta uit de oven met prei, paprika en gehakt
Ik zet graag een lekkere maaltijd op tafel. Eén keer per week maak ik een boodschappenlijst en zet daar ook globaal op wat ik die week wil gaan koken. Ik kijk natuurlijk eerst in de koelkast en mijn keukenkastjes want ik heb een hekel aan weggooien. Daarom probeer ik alles te verwerken in mijn weekmenu én ik plan standaard 1 à 2 restjesdagen in. Ook houd ik in mijn weekmenu rekening met de dagen waarop mijn kinderen vroeg moeten sporten zodat er een makkelijke maaltijd op staat of één die ik van tevoren kan bereiden zoals deze pasta uit de oven met prei, paprika en gehakt.
Inhoudsopgave
Makkelijke en snelle maaltijd voor het sporten
Op maandag en woensdag moeten we altijd vroeg eten. Ik geef eigenlijk nooit een boterham tenzij ik er echt niet aan toe ben gekomen om te koken maar deze pasta uit de oven met prei, paprika en gehakt maak ik bijvoorbeeld gewoon als ik de dag van te voren sta te koken. Dan hoef ik het op de dag zelf alleen nog maar in de oven te schuiven en heb er verder geen omkijken naar. Sowieso is dit een ideale maaltijd wanneer je genoeg energie nodig hebt om te sporten, boordevol groenten en koolhydraten voor een extra boost.
Pasta uit de oven met prei, paprika en gehakt
Ingrediënten
- 350 gram fusili tricolore
- 250 gram gehakt
- 2 preien in de lengte gehalveerd, dun gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 paprika’s bijvoorbeeld rood en geel, in blokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 ml gezeefde tomaten
- 50 gram parmezaanse kaas
- peper en zout
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de rest van de gesneden groenten toe en bak op middelhoog vuur zacht.
- Doe het gehakt erbij en bak het bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, wat kookvocht van de pasta en gezeefde tomaten toe.
- Daarna breng je het op smaak met de kruiden en het paprikapoeder.
- Giet de pasta af en meng het met de groenten.
- Schep het in een ovenschaal, bestrooi met Parmezaanse kaas en bak nog 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185 graden.
Meer pasta gerechten maken?
Ik ben dol op pasta voor een snelle maaltijd. Vaak staat het al binnen 20 minuten op tafel. Daarom vind je een ruim aanbod van lekkere pastarecepten op de blog.
- PASTA MET POMPOENSAUS EN LINZEN
- OVENPASTA MET SPRUITJES EN GEHAKT
- PASTA MET DOPERWTEN, MUNT EN SPEKJES
- SPAGHETTI CARBONARA MET AVOCADOSAUS
- GNOCCHI MET AUBERGINE EN SAUCIJSJES
Het recept voor deze pasta uit de oven met prei, paprika en gehakt bewaren?
Gebruik onderstaande foto om dit recept makkelijk te bewaren op Pinterest zodat je het altijd snel terug kunt vinden!