Paas schuimkrans
Paasweekend
Het paasweekend staat voor de deur en ik heb er al onwijs veel zin in! Wij vieren Pasen altijd met een brunch bij mijn schoonouders. Dat is hartstikke gezellig en ik hoop op mooi weer zodat we lekker buiten paaseitjes kunnen gaan zoeken met de kinderen. Dat is altijd groot feest natuurlijk! Misschien maak ik dan deze Paas schuimkrans weer om mee te nemen, ziet er feestelijk uit toch?
Paas schuimkrans
Deze Paas schuimkrans staat niet alleen feestelijk op tafel, hij is ook nog eens heerlijk! Ik heb hem gevuld met chocoladeganache en praliné eitjes maar je kunt de krans ook bijvoorbeeld met lemon curd vullen of met slagroom. Het is maar net wat je lekker vindt! Het is in ieder geval niet moeilijk om te maken, je hebt alleen wat geduld nodig om de krans op lage temperatuur in de oven te laten drogen. Wil je nog iets lekkers maken voor Pasen? Deze tompoucen taart is ook echt een succesnummer!
Ingrediënten en bereidingswijze Paas schuimkrans
voor de krans
- 5 eiwitten
- 250 gram suiker
- 25 gram poedersuiker
- extra: bakpapier, spuitzak en stervormig spuitmondje
Voor de chocoladeganache
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram melk chocolade
- 40 gram roomboter
- 40 ml slagroom
ter decoratie
- chocolade
- paaseitjes
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met de mixer tot stijve pieken.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en laat de mixer nog 5 – 8 minuten op hoge snelheid doorkloppen zodat alle suiker wordt opgenomen.
- Doe het stijve eiwit (je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het eruit valt) in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
- Zet wat puntjes eiwit op de bakplaat zodat het bakpapier goed op zijn plaats blijft en bekleed met bakpapier.
- Spuit dan een krans van nestjes. Als je het makkelijker vind dan kun je op de achterkant van het bakpapier een cirkel tekenen.
- Let er bij het spuiten van de nestjes op dat je eerst ook een bodem maakt. Dus spuit een bodem en dan een opstaande rand erop.
- Droog de krans 1,5 uur in de oven en laat dan in de oven afkoelen met het deurtje op een kiertje.
- Doe voor de chocoladeganache alles in een steelpan en laat op laag vuur smelten.
- Giet het voorzichtig in de nestjes.
- Smelt wat chocolade voor de decoratie en breng met een theelepeltje dunne streepjes chocola op de paas schuimkrans aan.
- Decoreer dan nog met wat eitjes en serveer op een mooie schaal.