Ovenpasta met spruitjes en gehakt
Spruitjes, of je houdt ervan of niet. Voordat je denkt: ik lust geen spruitjes, dan moet je dit toch eens proberen. Deze ovenpasta met spruitjes en gehakt zullen de grootste spruitjeshater nog verrassen. Het is een ideaal gerecht voor het hele gezin en vooral op een koude dag! De spruitjes overheersen niet en smaken heerlijk in dit gerecht. Ook is het een ideaal gerecht om je restjes kaas op te maken.
Inhoudsopgave
Lekker spruitjes eten
Vond ik spruiten vroeger helemaal niks, tegenwoordig eet ik ze graag en maak ik er dus ook lekkere recepten mee! De dagen dat we spruitjes eten zijn vaak extra gezellig omdat mijn jongens me helpen met schoonmaken. Fijn om zo’n klusje samen te doen want eerlijk is eerlijk, het blijft een werkje. Ik zag trouwens dat er pas 4 recepten met spruiten op mijn blog staan inclusief deze ovenpasta met spruitjes en gehakt dus hoog tijd om daar verandering in te gaan brengen.
Tot die tijd kun je ook nog één van de volgende recepten maken:
- Spruitjes stamppot met zoete aardappel
- Spruitjes en bimi traybake
- Gegrilde, gepekelde groente met halloumi uit kookboek ‘gegrild & geroosterd’
Ovenpasta met spruitjes en gehakt
Ingrediënten
350 gram farfalle (strikjespasta)
500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 ui, gesnipperd
olijfolie
350 gram half om half gehakt
125 gram kruidenroomkaas
peper en zout
een restje kaas, ongeveer 150 gram, bijvoorbeeld brie, cheddar en oude kaas
Bereidingswijze
- Breng gezouten water in een ruime pan aan de kook.
- Kook de pasta al dente en voeg de laatste 5 minuten de spruitjes toe.
- Fruit intussen de ui in wat olijfolie en bak het gehakt rul.
- Giet de pasta en spruitjes af maar hou wat van het kookvocht achter.
- Voeg de pasta en spruitjes bij het gehakt en roer de roomkaas erdoor. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
- Breng op smaak met peper en zout. Als je trek hebt en niet meer kunt wachten dan kun je de pasta ook gewoon zo eten maar het knapperige ovenkorstje maakt het extra lekker 😉
- Vet een ruime ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel de blokjes kaas erover.
- Bak totdat er een knapperig korstje op zit en de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
Bewaar dit recept
De makkelijkste manier om al je favoriete recepten op te slaan, is op Pinterest. Daar maak je gewoon een bord aan en dan zie je al je recepten in één oogopslag! Gebruik onderstaande foto, dan zie je direct wat het is.
2 gedachten over “Ovenpasta met spruitjes en gehakt”
Geef een reactie
wat is het rode wat te zien is
Beste Johannes, dat is de cheddar. Die krijgt in de oven een wat rodere kleur. Afhankelijk van de soort cheddar je gebruikt. Goed weekend!