Spaghetti met tomaatjes en mozzarella
Op donderdag heeft mijn zoontje altijd zwemles. Nou is dat al niet echt mijn hobby, het is bloedheet in zo’n zwembad en zijn broertje vindt het ook niet echt heel leuk om daar te moeten zitten maar het is ook nog eens op een rottijd. Van kwart voor 5 tot half 6…. Einde van de week, einde van de middag, het is een wonder dat hij iedere keer goed mee doet. Al hoop ik wel dat hij binnenkort nou eens door mag naar het volgende badje. We zijn al een jaar bezig en nog steeds zit hij in badje 2 (van de 5). Nou ja, hij moet toch zijn diploma halen dus we blijven volhouden. En mijn jongste moet natuurlijk ook nog haha. Ik ben er voorlopig dus nog wel even mee zoet.
In ieder geval eet ik dan vaak restjes of ik maak ‘s middags al een simpele pasta klaar. Dan heb ik iets dat ik snel kan opwarmen als we rond 18 uur thuis komen. Deze pasta eten we eigenlijk met regelmaat. Niet alleen omdat het zo snel klaar is maar het is gewoon een superlekkere pasta in al zijn eenvoud. Het krijgt een extra diepe smaak door de ansjovis en de mozzarella smelt er nog lekker een beetje in. Serveer er eventueel nog een groene salade bij voor wat extra groenten.
Voor 4 personen
- 350 gram spaghetti
- 500 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 ansjovisfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
- Laat de ansjovis op zacht vuur in de olijfolie smelten.
- Voeg de knoflook toe en laat zachtjes meebakken.
- Zet het vuur wat hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak even 2 minuutjes mee.
- Doe dan de cherrytomaatjes erbij en laat zachtjes meebakken.
- Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg 1 of meer grote soeplepels van het kookvocht toe aan de tomaatjes.
- Giet de pasta af en doe bij de tomaatjes.
- Scheur de mozzarella in stukjes en doe bij de pasta.
- Serveer direct.
Tip: voeg ook eens wat kappertjes toe voor een extra accent.