Wraps met boerenkool en kip

 

wraps met boerenkool

Makkelijke, voedzame en snelle maaltijden. Dat klinkt goed toch? Ik eet wel iedere dag groenten en dat kost me ook geen moeite maar af en toe wil ik wel eens wat anders. Boerenkool is natuurlijk super voor in de stamppot maar niet iedereen houdt daarvan. En omdat ik geen zin had om aardappelen te schillen en wraps in de voorraadkast zag liggen, was dit recept snel bedacht! Boerenkool is echt een superfood. Het bevat veel ijzer, vitamine K en veel vezels. Door het kort te roerbakken, blijven alle voedingsstoffen goed behouden. Eet je daar dan volkoren wraps bij en eiwitrijke kip dan heb je een gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram fijngesneden boerenkool
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • volkoren tortilla wraps
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal
  • Peper en zout
  • 3 el mayonaise
  • 1 1/2 el chilisaus
  • Extra: gebakken uitjes
  1. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels zonnebloemolie en de sesamolie.
  2. Fruit de ui en knoflook kort en voeg de in stukjes gesneden kip toe.
  3. Bak het vlees rondom bruin en breng op smaak met de koriander, komijn, gember, paprikapoeder en peper en zout.
  4. Bak de paprika kort mee.
  5. Doe dan de boerenkool erbij en roerbak tot het slinkt.
  6. Roer de mayonaise en chilisaus door elkaar tot een sausje.
  7. Voeg de ketjap en sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Beleg de wraps met de chilimayonaise en de boerenkool. Garneer met wat gebakken uitjes.  Eet smakelijk!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.