Aspergetaart met geitenkaas

Pasen: aspergetaart
Ik heb alweer een tweede gerecht voor de Paasbrunch voor jullie! Als je de omeletrolletjes hebt gemaakt, houd je nog wat asperges over. Daar kun je mooi deze makkelijke plaattaart mee maken. Zowel warm als koud lekker en ook weer van tevoren te bereiden. Easy does it! Dit is dus gelijk een vegetarisch recept zodat ook de niet vis-eters kunnen genieten van de groene asperges! Maar als je van vlees houdt, kun je het geheel nog wat extra knapperigheid geven door wat pancetta mee te bakken. Die optie krijgen jullie in het recept.

Voor 1 plaattaart:

  • 1 pak bladerdeeg of 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (dat laatste is helemaal makkelijk, geen gedoe met ontdooien en gelijk in de juiste vorm 😉  )
  • 200 gram roomkaas
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • groene asperges, 3 minuten geblancheerd
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • eventueel: een paar plakjes pancetta

Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius. Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat. Als je kleine plakjes bladerdeeg hebt dan doe je ze bij elkaar en rol je ze uit tot een lap die aan beide kanten ongeveer 1,5 cm breder is dan de lengte van de asperges. Roer de roomkaas los met de pesto, 1 ei, de kruiden en de parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en houd een rand van 1 cm vrij. Leg de groene asperges netjes naast elkaar op het bladerdeeg. Ik vind het altijd mooi staan om ze om en om te leggen. Dus de ene met de kop omhoog, de volgende met de kop omlaag. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrijk de randen met het andere losgeklopte ei. Bak ongeveer 15 minuten totdat de randen goudbruin zijn.

Als je de pancetta gebruikt, voeg dit dan de laatste 7 minuten toe. 

Snijd de taart in reepjes zodat iedereen lekker kan pakken!

Pasen: aspergetaart

 

 



4 gedachten over “Aspergetaart met geitenkaas”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.