Bramen lavendelijs

Bramen lavendelijs

Bramen lavendelijs: een waanzinnig dessert

Is er iets lekkerder dan een ijsje? Dit bramen lavendelijs is verleidelijk, smaakvol en bijzonder! Alle ingrediënten om een waanzinnig dessert op tafel te toveren!

bramen lavendelijs

Het lekkerste ijs maak je zelf

Sinds ik een ijsmachine van mijn mannen kreeg, maak ik regelmatig zelf ijs. De machine die ik kreeg is eenvoudig in gebruik en je kiest gewoon het soort ijs dat je wil hebben. De machine zorgt voor de juiste consistentie. Zelf moet je natuurlijk wel de voorbereiding doen en afhankelijk van wat voor soort ijs je wilt maken, varieert dat van eenvoudig tot wat intensiever. Dit bramen lavendelijs maak je met maar 4 ingrediënten en het is makkelijk te bereiden.

bramen lavendelijs

Lavendel als smaakmaker

Ik vind lavendel dus een fantastische smaakmaker. Maar pas op! Het kan al snel overheersen waardoor je hele hap naar zeep smaakt. Dat zou zonde zijn dus wees voorzichtig met de hoeveelheden. Gebruik liever te weinig dan teveel en ben je bang dat je de smaak helemaal niks vindt? Laat dan de lavendel gewoon weg. Dan heb je gewoon heerlijk bramenijs!

Ben je nou wel dol op lavendel? Maak dan ook eens:

bramen lavendelijs

Bramen lavendelijs

Gang Dessert, Nagerecht
Trefwoord bramen, ijs
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
koeltijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 ijsmachine
  • 1 zeef

Ingrediënten

  • 600 g bramen
  • 150 – 200 g suiker
  • 1 – 2 el gedroogde lavendelbloemetjes
  • 250 g slagroom

Instructies

  • Doe de bramen met de suiker en lavendel in een steelpan.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Druk het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
  • Zet ondertussen de ijsmachine aan en laat voorkoelen.
  • Roer de slagroom door het afgekoelde bramen lavendelmengsel en giet dit in de ijsmachine.
  • Zet op het gewenste programma en laat de machine draaien tot je romig ijs hebt.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.