Ga terug Email Link
bramen lavendelijs

Bramen lavendelijs

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
koeltijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 ijsmachine
  • 1 zeef

Ingredients
  

  • 600 g bramen
  • 150 - 200 g suiker
  • 1 - 2 el gedroogde lavendelbloemetjes
  • 250 g slagroom

Instructions
 

  • Doe de bramen met de suiker en lavendel in een steelpan.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Druk het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
  • Zet ondertussen de ijsmachine aan en laat voorkoelen.
  • Roer de slagroom door het afgekoelde bramen lavendelmengsel en giet dit in de ijsmachine.
  • Zet op het gewenste programma en laat de machine draaien tot je romig ijs hebt.
Trefwoord bramen, ijs