Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bramen lavendelijs
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
koeltijd
2
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Dessert, Nagerecht
Porties
6
personen
Equipment
1 ijsmachine
1 zeef
Ingredients
600
g
bramen
150 - 200
g
suiker
1 - 2
el
gedroogde lavendelbloemetjes
250
g
slagroom
Instructions
Doe de bramen met de suiker en lavendel in een steelpan.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Druk het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
Zet ondertussen de ijsmachine aan en laat voorkoelen.
Roer de slagroom door het afgekoelde bramen lavendelmengsel en giet dit in de ijsmachine.
Zet op het gewenste programma en laat de machine draaien tot je romig ijs hebt.
Trefwoord
bramen, ijs