Mango kwarktaart met bloedsinaasappel

Mango kwarktaart met bloedsinaasappel

Het best bekeken recept op Deb’s Bakery & Kitchen is toch wel de frambozen yoghurttaart met chocoladebodem. Een heerlijke taart met zelfgemaakte shortbread chocolade bodem en bovendien een plaatje om te zien! Ik vond het tijd dat deze taart een waardige opvolger kreeg en heb dus een variatie op mijn recept gemaakt. Ik maakte deze keer een mango kwarktaart met bloedsinaasappel en ik ben enorm tevreden met het resultaat. Dat ook deze kwarktaart goed in de smaak valt, was duidelijk te merken: hij was zo op! Het is een makkelijk recept om te maken en uiteraard geef ik je nog wat tips zodat ook jij deze geweldige frisse taart met Pasen of op een ander moment op tafel kunt zetten!

Mango kwarktaart met bloedsinaasappel zelf maken

Deze taart bestaat uit 3 lagen: de shortbread koekbodem, de laag mangokwark en als topping een laagje bloedsinaasappelgelei voor een extra mooie kleur en nog meer smaak! Het is een no bake kwarktaart behalve de bodem. Die moet je natuurlijk wel bakken maar daarna doet de koelkast het werk. Dit recept is eenvoudig om te maken en als je geen zin hebt om zelf een koekbodem te bakken dan kun je ook een bodem maken van bijvoorbeeld bastognekoeken. Ik gebruik meestal 250 gram verkruimelde koeken en dan 100 gram gesmolten roomboter. Je hoeft de bodem dan natuurlijk niet te bakken. Wanneer er geen bloedsinaasappels verkrijgbaar zijn dan kun je die gewoon vervangen door perssinaasappels. Je mist dan alleen de mooie kleur maar de smaak is ook heerlijk! Of gebruik kant en klaar bloedsinaasappelsap.

Variëren met fruitsoorten

Het maken van een no bake kwarktaart is echt heel makkelijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor de vulling en je kunt heel goed variëren met verschillende fruitsoorten. Deze kwarktaart kun je bijvoorbeeld ook met aardbeien maken of met perziken. Let wel op: wanneer je gelatine gebruikt zoals in deze kwarktaart dan kun je bijvoorbeeld geen ananas of kiwi gebruiken. Dit gaat niet goed samen met de werking van gelatine en dan stijft je taart niet mooi op. Maar elke andere fruitsoort werkt prima!

Mango kwarktaart met bloedsinaasappel

Gang gebak
Trefwoord bloedsinaasappel, kwarktaart, mango
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
opstijven 5 uur
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Porties 12 personen

Equipment

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • acetaatfolie (optioneel)
  • staafmixer
  • mixer

Ingrediënten

Shortbread koekbodem

  • 185 g bloem
  • 90 g witte basterdsuiker
  • 185 g gezouten roomboter of roomboter met 1 tl zout op kamertemperatuur

Mango kwarklaag

  • 10 blaadjes gelatine
  • 300 gram slagroom
  • 500 gram kwark
  • 175 gram suiker
  • 250 gram mango diepvries, ontdooid
  • 50 ml (bloed)sinaasappelsap

Bloedsinaasappel gelei

  • 350 ml (bloed)sinaasappelsap gezeefd
  • 4 blaadjes gelatine
  • plakjes bloedsinaasappel ter decoratie

Instructies

Shortbread bodem

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de kom van de foodprocessor en pulse tot een samenhangend geheel. Dit kan natuurlijk ook met de hand.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas.
  • Bak de shortbreadbodem in 30 à 40 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
  • Week de gelatine in ruime water. Doe dit minstens 10 minuten.
  • Klop de slagroom met 125 gram suiker lobbig en klop dan de kwark erdoorheen.
  • Doe de mango met de resterende 50 gram suiker en het sinaasappelsap in een steelpan. Pureer, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor.
  • Laat de mango afkoelen en spatel ze dan voorzichtig door het slagroommengsel. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn qua kleur.
  • Bekleed eventueel de zijkanten van de vorm met bakpapier of acetaatfolie en stort het frambozenmengsel op de bodem. Maak de bovenkant glad.
  • Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast en ga dan verder met de sinaasappelgelei. Week de gelatineblaadjes minstens 10 minuten.
  • Breng 50 ml van de sinaasappelsap aan de kook en haal van het vuur. Roer de gelatine erdoor. Meng dit met de rest van het sinaasappelsap.
  • Schenk de gelei voorzichtig over de mango kwarktaart en laat nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Decoreer naar wens met plakjes bloedsinaasappel.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.