Notenkoekjes met bessenglazuur

Notenkoekjes

Echt weer eens wat anders, deze notenkoekjes met bessenglazuur. De koekjes zijn glutenvrij en lactosevrij doordat ze geen bloem of boter bevatten. Ideaal dus voor mensen met een intolerantie of allergie. Maar ook als je geen allergie hebt, zijn ze heerlijk. Ze zien er mooi uit dus ze zijn ook zeer geschikt om cadeau te doen.

Notenkoekjes

Voor zo’n 35 koekjes

  • 325 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 eiwit
  • 75 g pure chocolade
  • 125 g gemalen hazelnoten
  • 125 g gemalen amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el honing
  • 3 à 4 el bessensap
  • extra poedersuiker

Notenkoekjes

Notenkoekjes

  1. Klop het eiwit stijf.
  2. Voeg tijdens het mixen lepel voor lepel 125 g poeder suiker toe en klop het tot een dik mengsel.
  3. Hak de chocolade grof en smelt dit au-bain marie.
  4. Doe het hazelnootmeel, amandelmeel, vanillesuiker, honing en chocolade bij het eiwit en spatel erdoor.
  5. Leg het deeg op een vel bakpapier, bestrooi met poedersuiker en rol uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik.
  6. Steek er sterren van ongeveer 5 cm uit. Rol het resterende deeg op en herhaal dit tot al het deeg op is.
  7. Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius en bak de koekjes in 12-14 minuten gaar.
  8. Laat ze goed afkoelen.
  9. Roer 200 g poedersuiker met het bessensap glad en glazuur de koekjes hiermee. Gebruik een satéprikker om het glazuur mooi te verdelen.
  10. Laat de koekjes een uur drogen op kamertemperatuur.

Notenkoekjes

Notenkoekjes



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.