Maissalade met tomaat en koriander

Maissalade met tomaat en koriander

Ik ben een groot fan van het eten van veel groenten! Er zijn zoveel verschillende soorten en je kunt er zo ontzettend goed mee variëren dat ik geen dag geen groenten eet. Het is lekker, gezond en kleurrijk zoals deze maissalade met tomaat en koriander. Kleurrijk eten is niet alleen gezond maar het prikkelt ook je zintuigen. En zeg nou zelf: als je zo’n schaal voor je neus krijgt dan wil je toch gewoon proeven!? Ik wel in ieder geval en bovendien is zo’n salade een makkie om te maken. Ideaal met het aankomende mooie weer deze week.

Maissalade met tomaat en koriander

Buiten eten met een makkelijke maaltijd

Want het wordt zomers warm! Ik vind het heerlijk, vooral de lange zwoele avonden waarop je net iets te lang buiten blijft zitten omdat het toch te warm is om te slapen en het zo gezellig is. Herken je dat? In ieder geval eet ik dan meestal iets makkelijks en dan is deze salade een uitkomst. Heerlijk in combinatie met de crispy kipspiesjes en ananas quesedilla’s voor een smakelijk Mexicaans avondje! Het water loopt me al in de mond!

maissalade met tomaat en koriander

Maissalade met tomaat en koriander

Deze salade is lekker gevuld met ijsbergsla, rode ui, tomaatjes en natuurlijk mais! Alles klaar, er hoeft niets opgewarmd te worden en dus is deze salade in een mum van tijd klaargemaakt. Er gaat koriander in maar als je daar echt niet van houdt dan kun je het vervangen voor peterselie. Met een paar van dit soort makkelijke recepten kom je de warme dagen wel door denk ik zo! Wat is jouw favoriete zomer eten?

Maissalade met tomaat en koriander

Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik mais
  • 8 cherrytomaatjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel fajita seasoning mix Santa Maria
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • verse koriander

Instructies

  • Snijd de cherrytomaten in vieren, de ijsbergsla in dunne reepjes en snipper de ui.
  • Doe de uitgelekte maïs met de tomaatjes, sla en ui in een kom.
  • Voor de dressing meng je de seasoning mix met de olijfolie en het limoensap.
  • Schep de salade en de dressing goed door elkaar en maak af met verse koriander.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.