Flakemeal biscuits uit het Brits bakboek

Flakemeal biscuits uit het Brits bakboek

In de introductie van het Brits bakboek beschrijft Regula Ysewijn wat Groot-Brittannië zo bijzonder maakt op bakgebied. De Britten maken tijd voor gebak en tea time is een haast heilige traditie. Wie kent niet de high tea, inmiddels ook ingeburgerd in Nederland maar dan als iets dat je doet met wat vriendinnen in een restaurant. In Groot-Brittannië is het onderdeel van hun identiteit en cultuur. Een dorpsfeest zonder bakwedstrijd is ondenkbaar en smaak voert de boventoon. Als echte koekjesfan bakte ik de flakemeal biscuits uit het Brits bakboek. Het zijn heerlijke haver-en kokoskoekjes die populair zijn in Noord-Ierland.

Brits gebak, dat is gezelligheid en warmte

flakemeal biscuits uit het brits bakboek
Brits Bakboek - Regula Ysewijn

Pies, biscuits, buns, cakes en meer

Wie dacht dat de Britten geen eetcultuur hebben, die heeft het mis. Ieder dorp en streek kent zijn eigen pies, biscuits, buns, cakes en meer. Ook vind je verschillende soorten brood in het boek en natuurlijk hartige taartjes zoals Cornish Pasties. Ik hield me eerst bij de koekjes omdat ik er gek op ben en bakte naast de flakemeal biscuits uit het Brits bakboek ook nog de custard creams, rich tea biscuits en Cornish fairings. Allemaal ontzettend lekker en goed te maken volgens de beschrijving. Koekjes bakken is heerlijk om te doen! Als het koekjesdeeg maakt, begint het al heerlijk te ruiken en ervan snoepen is ook geen straf.

flakemeal biscuits uit het brits bakboek

Flakemeal biscuits uit het Brits bakboek

Ik ben nog lang niet uitgebakken want er staan nog zoveel dingen om te proberen! De meeste zijn erg toegankelijk met goed verkrijgbare ingrediënten. Voor sommige ingrediënten zoals reuzel en strong white bread flour zul je misschien iets meer moeite moeten doen maar dat levert je dan wel heerlijke baksels op! Ik vond de flakemeal biscuits echt verrukkelijk en super makkelijk dus ik heb dit koekjes recept gekozen om uit te werken en met jullie te delen. Het zijn koekjes zonder ei en daarom heerlijk bros. Perfect voor deze heerlijke zondag bakdag! Bewaar ze in een koekjestrommel, dan blijven ze een paar dagen goed.

Het Brits bakboek koop je bij de (online) boekhandel voor € 31,99.

Flakemeal biscuits uit het Brits bakboek

Voor 14 koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 – 25 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 75 gram witte suiker
  • 150 gram havervlokken
  • 35 gram geraspte kokos
  • 75 gram bloem
  • snuf zeezout
  • extra: uitsteker van 6-7 cm en bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 18 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Wrijf de boter met behulp van een vork in de suiker en voeg de haver, kokos en zout toe.
  • Duw het deeg samen met een houten lepel en kneed vervolgens de bloem erdoor.
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 1 cm en steek er koekjes uit.
  • Leg de koekjes op de bakplaat met voldoende tussenruimte en bak ze in 20-25 minuten in het midden van de oven gaar tot ze licht gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

Notities

  • Wil je goudbruine koekjes met een diepe smaak, bak ze dan iets langer dan aangegeven.
  • flakemeal biscuits uit het brits bakboek

    Koekjes recepten voor zondag bakdag

    Natuurlijk vind je nog meer lekkere koekjes recepten op mijn blog! Wat denk je van deze:

    Bewaar dit recept op Pinterest

    Pin het recept voor flakemeal biscuits uit het Brits bakboek op één van je Pinterest borden zodat je het altijd makkelijk kunt terugvinden.

    flakemeal biscuits uit het brits bakboek

    Ga jij deze flakemeal biscuits uit het Brits bakboek maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.