Bananen kokosbrood
Zoete broodjes bakken
Een bananen kokosbrood, is het nou een brood of een cake? Ik vind het meer in de laatste categorie vallen want daar lijkt het qua textuur meer op. Maar omdat het gezoet is met honing en verder geen vet bevat, is het ook zeer geschikt als ontbijt. Eet een plak van dit bananen kokosbrood met een flinke schep yoghurt en wat blauwe bessen. Echt smullen! Wij hebben altijd een flinke hoeveelheid bananen in huis omdat iedereen ze graag eet. Toch worden ze soms te snel bruin en dan vind ik ze niet meer te eten. Gelukkig kun je er dan dit bananen kokosbrood mee bakken!
Ik had ook eens geprobeerd om bananenkoekjes met maar 3 ingrediënten te maken maar dat was echt geen succes, wat een vieze koekjes haha. Daar moet ik nog eens gaan mee experimenteren. Een ander, niet zo verantwoord, recept met bananen op mijn blog zijn deze goddelijke mini banoffee pies met banaan advocaat.
Ingrediënten en bereidingswijze bananen kokosbrood
- 3 rijpe bananen
- 140 gram havermout
- 3 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemom
- 20 gram kokosrasp
- 3 el honing
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram grofgehakte walnoten
- Kokosvlokken voor op het brood
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een cakeblik in. Bekleed eventueel met bakpapier.
- Doe de bananen, eieren, havermout, specerijen, kokosrasp, bakpoeder en honing in een keukenmachine of blender en meng tot een glad beslag.
- Roer de grof gehakte walnoten erdoor.
- Giet het mengsel in een bakblik.
- Bestrooi het brood met kokosvlokken en bak het zo’n 25 minuten tot een saté-prikker er schoon uit komt.
11 gedachten over “Bananen kokosbrood”
Geef een reactie
Hoi Debbie,
De foto ziet er goed uit, misschien moet ik me toch eens aan een bananenbrood wagen! Ik ken je blog nog niet zo lang, maar wil graag het stokje van de Lovely Foodblogger Award aan je overdragen. Ik werd er een paar dagen geleden voor genomineerd en mag het nu aan anderen overdragen, dus bij deze… Als je zin hebt tenminste.
Groetjes, Anja
Hoi Anja, dit bananenbrood is
Leuk, ik ga gelijk kijken en ook iets over mezelf schrijven! Nogmaals bedankt voor de nominatie, lief!
groetjes Debbie
Hoi Debbie,
Vandaag heb ik me aan een bananenbrood gewaagd en ik moet zeggen, het viel niet tegen. In je boodschappenlijstje mis ik overigens de eieren, terwijl ze in het recept wel genoemd staan. Ben er verder wel uitgekomen, hoor, ik vond het zelfs lekker 😉
Groetjes, Anja
Hoi Anja, leuk! Ik zag het al op instagram. Ik zal gelijk de eieren erbij zetten Dankje! Ik vind dit bananenbrood ook lekker terwijl ik het vaak niet lekker vind als iets met banaan wordt gezoet. Het wordt snel zo melig. Fijn dat jij het ook lekker vindt!
Groetjes Debbie
Hoi Deb! Ik eet geen tarwes en kan ik dan ook de havermouth vervangen door amandelmeel?
Hoi Djordy,
Ik denk dat dat wel gaat lukken! Sowieso geeft het amandelmeel een lekkere smaak. Misschien wordt het brood wel wat compacter maar dat is niet erg. Laat je me weten of het gelukt is? Bakse! Groetjes Debbie
Top ik ga hem volgende week uitproberen en dan laat ik het weten. Nog een laatste vraag. Hoe groot is joun bakblik? Groetjes Djordy.
Ik ga het zo opmeten!
Het bakblik is 30 cm lang en 10 cm breed. Bakse!