Bananen kokosbrood

Bananen kokosbrood

Zoete broodjes bakken

Een bananen kokosbrood, is het nou een brood of een cake? Ik vind het meer in de laatste categorie vallen want daar lijkt het qua textuur meer op. Maar omdat het gezoet is met honing en verder geen vet bevat, is het ook zeer geschikt als ontbijt. Eet een plak van dit bananen kokosbrood met een flinke schep yoghurt en wat blauwe bessen. Echt smullen! Wij hebben altijd een flinke hoeveelheid bananen in huis omdat iedereen ze graag eet. Toch worden ze soms te snel bruin en dan vind ik ze niet meer te eten. Gelukkig kun je er dan dit bananen kokosbrood mee bakken!

Ik had ook eens geprobeerd om bananenkoekjes met maar 3 ingrediënten te maken maar dat was echt geen succes, wat een vieze koekjes haha. Daar moet ik nog eens gaan mee experimenteren. Een ander, niet zo verantwoord, recept met bananen op mijn blog zijn deze goddelijke mini banoffee pies met banaan advocaat.

bananen kokosbrood

Ingrediënten en bereidingswijze bananen kokosbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 140 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 20 gram kokosrasp
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram grofgehakte walnoten
  • Kokosvlokken voor op het brood
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een cakeblik in. Bekleed eventueel met bakpapier.
  2. Doe de bananen, eieren, havermout, specerijen, kokosrasp, bakpoeder en honing in een keukenmachine of blender en meng tot een glad beslag.
  3. Roer de grof gehakte walnoten erdoor.
  4. Giet het mengsel in een bakblik.
  5. Bestrooi het brood met kokosvlokken en bak het zo’n 25 minuten tot een saté-prikker er schoon uit komt.

 

 

 



11 gedachten over “Bananen kokosbrood”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.