Ovenpasta met spruitjes en gehakt

ovenpasta met spruiten

Spruitjes, of je houdt ervan of niet. Voordat je denkt: ik lust geen spruitjes, dan moet je dit toch eens proberen. De spruitjes overheersen niet en smaken heerlijk in dit gerecht. Het is tevens een ideaal gerecht om je restjes kaas op te maken.

ovenpasta met spruiten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram farfalle (strikjespasta)
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 350 gram half om half gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • een restje kaas, ongeveer 150 gram, bijvoorbeeld brie, cheddar en oude kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Breng gezouten water in een ruime pan aan de kook.
  2. Kook de pasta al dente en voeg de laatste 5 minuten de spruitjes toe.
  3. Fruit intussen de ui in wat olijfolie en bak het gehakt rul.
  4. Giet de pasta en spruitjes af maar hou wat van het kookvocht achter.
  5. Voeg de pasta en spruitjes bij het gehakt en roer de roomkaas erdoor. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Als je trek hebt en niet meer kunt wachten dan kun je de pasta ook gewoon zo eten maar het knapperige ovenkorstje maakt het extra lekker 😉
  7. Vet een ruime ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel de blokjes kaas erover.
  9. Bak totdat er een knapperig korstje op zit en de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

ovenpasta met spruiten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s