Bladerdeeghapjes met champignons

bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas
Op oudejaarsavond gaan wij allemaal lekkere verschillende hapjes eten. Met bladerdeeg kun je alle kanten op en het past goed bij verschillende ingrediënten. Dit hapje krijgt net even wat meer pit door de harissa!

Voor 24 hapjes:

  • 1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 70 g walnoten en wat extra
  • 100 g kastanje champignons
  • 60 g geraspte geitenkaas
  • 2 takjes peterselie
  • 4 tl harissa
  • Peper
  • zout
  • zonnebloemolie of boter om in te vetten
  • rucola
  • extra nodig: minimuffinvorm

bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Vet een minimuffinvorm in met boter of zonnebloemolie.
  3. Snijd de rol bladerdeeg in 24 vierkantjes.
  4. Snijd de kastanjechampignons en peterselie fijn en hak de walnoten.
  5. Meng de champignons met de walnoten, de geitenkaas, peterselie en de harissa.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Druk een vierkantje deeg in de muffinvorm en druk voorzichtig aan.
  8. Schep in ieder deegbakje een lepeltje vulling.
  9. Bak dit in 15 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  10. Garneer met rucola en walnoten.

bladerdeeghapje met champignons en geitenkaas

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s