Zoete bladerdeegtaartjes met asperges en perzik
Aspergeseizoen
Het aspergeseizoen is alweer bijna ten einde dus is het de perfecte aanleiding om nog een keer te genieten van het witte goud. Maar zoals jullie me wellicht al kennen, probeer ik altijd een andere twist aan gerechten te geven. Pas was ik op de Saladay van Bettine geitenkaas en na afloop kregen we nog een mooie goodiebag mee. Daarin zat bladerdeeg en geitenkaas en dat zijn natuurlijk heerlijke producten om iets mee te maken. Toen ik vrijdag bij de supermarkt perziken en asperges zag liggen, zat voor ik het wist dit idee voor zoete bladerdeegtaartjes met asperges en perzik in mijn hoofd!
asperges en geitenkaas
Het is misschien wat ongebruikelijk om asperges in een zoet gerecht te verwerken maar ze combineren echt perfect met de frisse perziken en de zoete honing geitenkaas! Bovendien is dit een heel makkelijk taartje dat je zo op tafel zet. Ik heb er ook een paar zonder asperges gemaakt voor de kinderen en dat is natuurlijk ook al ontzettend lekker! Je kunt dit taartje trouwens ook maken met ander fruit zoals aardbeien. Dat is ook heerlijk in combinatie met de asperges! Welke combi lijkt jou het lekkerst?
Ingrediënten en bereidingswijze zoete bladerdeegtaartjes met asperges en perzik
voor 10 taartjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
- 5 witte asperges
- 4 wilde perziken
- 1 rol vers bladerdeeg
- 75 gram geitenkaas honing
- 75 gram roomkaas
- 25 gram poedersuiker + extra om te bestrooien
- een paar gehakte pistachenootjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius, boven- en onderwarmte.
- Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant af.
- Kook ze 10 minuten in ruim water en controleer of ze gaar zijn door er met een mesje in te prikken.
- Schil de perziken en snijd ze in partjes.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel in 10 rechthoeken.
- Vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem.
- Meng de geitenkaas met de roomkaas en de poedersuiker en verdeel het over de bladerdeeg rechthoeken.
- Halveer de asperges in de lengt en snijd ze vervolgens doormidden.
- Leg op ieder plakje bladerdeeg een halve asperge en verdeel er nog wat perziken over.
- Bestrooi met wat poedersuiker en pistachenootjes en bak de bladerdeegtaartjes in 20 minuten goudbruin.
Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.