Ga terug Email Link
vanille speculoos kwarktaart

vanille speculoos kwarktaart

Ingrediƫnten
  

  • 250 g speculoos koekjes fijngemalen
  • 100 g roomboter gesmolten
  • 6 blaadjes gelatine
  • 375 g kwark
  • 200 ml slagroom
  • 3 tl vanille extract of zaadjes van 1 vanillestokje
  • 125 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 g slagroom
  • 150 g speculoos

Instructies
 

  • Week de gelatine voor de vanillelaag en die voor de speculooslaag in aparte kommen. Doe dit minstens 15 minuten.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en meng de fijngemalen koekkruimels met de roomboter. Verdeel dit over de bodem en druk aan met de onderkant van een glas. Zet in de koelkast.
  • Klop voor de vanillelaag de kwark met de suiker, vanille extract en 175 ml van de slagroom lobbig.
  • Breng 25 ml slagroom aan de kook, haal van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat dit een beetje afkoelen en klop het door het vanille kwarkmengsel.
  • Bekleed eventueel de zijkanten van de taartvorm met acetaatfolie en anders met bakpapier. Schep het vanille kwarkmengsel op de bodem en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • Klop de speculoos los met de mixer. Voeg al mixend 175 ml van de slagroom toe en klop stevig.
  • Verwarm 25 ml slagroom in een steelpan tot de kook en haal van het vuur. Roer de gelatine erdoor en laat iets afkoelen.
  • Klop het afgekoelde gelatinemengsel door de speculoosmousse en verdeel dit over de vanillelaag in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en zet nog minstens 3 uur in de koelkast.
  • Bestrooi met pure hagelslag ter decoratie.