Ga terug Email Link
speculaaskoeken met hazelnoten uit het makkelijke bakboek

Speculaaskoeken met hazelnoten uit het Makkelijke bakboek

Met dit recept maak je 2 bakplaten vol heerlijke brosse speculaaskoeken met hazelnoten!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 23 minuten
Porties 30 servings

Ingrediƫnten
  

  • 175 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 ei, op kamertemperatuur en losgeklopt
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • Topping
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 160 gram hazelnoten, grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, het ei en zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een handmixer met deeghaken.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een deeg.
  • Vorm bolletjes van het deeg met een doorsnede van 2,5 cm.
  • Leg ze op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 1/2 cm dik.
  • Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Druk de hazelnoten iets aan.
  • Bak de koekjes in 18-23 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de speculaaskoeken na het bakken afkoelen op een rooster.

Notities

  • Deze koeken zijn ook heerlijk met amandelen