Ga terug Email Link
rijst met paprikasaus en amandelen

Rijst met paprikasaus en amandelen

Voor 4 personen

Ingredients
  

  • 250 gram basmatirijst
  • 8 puntpaprika's
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 - 200 ml water
  • 2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 2 handjes amandelen, grof gehakt
  • Peper en zout

Instructions
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, pimenton en paprika toe en bak kort mee.
  • Blus af met het water, zet het vuur laag, dek af en laat zacht 20 minuten stoven.
  • Laat de rijst uitlekken en stoom nog even na met de deksel op de pan.
  • Roer de peterselie en amandelen door de paprikasaus en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de rijst.

Notes

  • Vervang de pimenton voor gewoon paprikapoeder en voeg eventueel wat gerookt zeezout toe.