Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rijst met paprikasaus en amandelen
Voor 4 personen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Ingredients
250 gram basmatirijst
8 puntpaprika's
1 blikje tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
150 - 200 ml water
2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
1 eetlepel gehakte platte peterselie
2 handjes amandelen, grof gehakt
Peper en zout
Instructions
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree, pimenton en paprika toe en bak kort mee.
Blus af met het water, zet het vuur laag, dek af en laat zacht 20 minuten stoven.
Laat de rijst uitlekken en stoom nog even na met de deksel op de pan.
Roer de peterselie en amandelen door de paprikasaus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst.
Notes
Vervang de pimenton voor gewoon paprikapoeder en voeg eventueel wat gerookt zeezout toe.