Start zo'n 5 uur van tevoren met het maken van het pizzadeeg als je zelf het deeg maakt. Ga verder met stap 9 als je voor vers deeg kiest.
Doe het water met het zout in de kom van de mixer of in een kom wanneer je met de hand kneedt. Roer dit door elkaar zodat het zout oplost.
Voeg vervolgens de bloem en gist toe en kneed het deeg 7 minuten.
Voeg na 1 minuut kneden de olie toe. Doe dat in 3 x dus voeg niet alles in een keer toe.
Het deeg is met de hand na ongeveer 8 minuten klaar. Het hoeft niet volledig glad te zijn maar er mogen geen droge delen meer in zitten.
Laat vervolgens het deeg afgedekt 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg daarna in vier stukken van ongeveer 200 gram per stuk en bol ze op. Dat is heel belangrijk omdat je zo het deeg op spanning brengt. Het zorgt ervoor dat het deeg mooi rijst. Bekijk het filmpje om te zien hoe je het deeg op spanning brengt.
Laat het pizzadeeg nu op kamertemperatuur op een met semolina bestrooide bakplaat of in een deegkrat 4 uur rijzen en dek af met een vochtige (geen kletsnatte) theedoek.
Haal voorzichtig een bolletje deeg van de bakplaat en leg hem op een met semolina bestrooid werkoppervlak. Duw en stretch de deegbal nu tot een ronde pizzavorm.
Beleg de pizza met de gezeefde tomaten, bestrooi met oregano en stukjes mozzarella.
Verdeel de gehalveerde Honingtomaten® erover en bak de pizza in een voorverwarmde oven op de hoogste pizzastand van je oven (bij mij 275 graden Celsius) in 10 minuten goudbruin en gaar.
Het is belangrijk dat je bij een gewone oven de bakplaten mee verwarmt zodat je een extra knapperige bodem krijgt.
Ben je net als ik in het bezit van een echte pizzaoven dan verwarm je de oven voor tot 400 graden Celsius en bak je de pizza in een paar minuten al gaar.
Leg op iedere pizza een bol burrata en verdeel de basilicum erover. Bestrooi naar wens met peper en zout.