Doe de bloem met de boter in de kom van de keukenmachine en meng dit met de pulse knop tot een kruimelig geheel.
Voeg de suiker en eidooiers toe en meng tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rol 2/3 van het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg en met bakpapier en al in de vorm zodat de bodem en randen bedekt zijn.
Leg de blindbakvulling op het bakpapier en bak de taartbodem 20 minuten tot hij lichtbruin is en laat afkoelen.
Verdeel een laag van 1 cm jam over de bodem.
Rol het resterende deeg uit en snijd hier lange repen van. Leg deze kruislings over de jam en bak de taart nog eens 30 à 40 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Laat de crostata in de oven afkoelen met het deurtje open. De jam wordt namelijk erg vloeibaar.
Bestrooi de crostata met druivenjam voor serveren met poedersuiker.