Ga verder met de swiss meringue buttercreme.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breng aan de kook.
Doe de eiwitten en basterdsuiker in een kom die groot genoeg is om op de pan te passen. Let op, de bodem van de kom mag het water niet raken.
Laat het water heel zachtjes pruttelen en zet de kom op de pan. Roer constant met een spatel zodat de suiker oplost en het eiwit niet gaat stollen.
Verwarm het mengsel tot een temperatuur van 70 graden Celsius.
Doe de eiwitten met een snuf zout in de kom van de standmixer klop dit met een garde tot stijve pieken.
Vervang de garde voor de bisschopshaak en zet de mixer op de laagste stand.
Voeg dan nu klontje voor klontje de boter toe en wacht met toevoegen van boter tot het helemaal is opgenomen.
Let op: de creme gaat misschien schiften. Geen paniek, dit gaat vanzelf weg door langer te mixen.
Als alle boter in de creme zit, voeg je de kleurstof toe.
Zet je de mixer op de hoogste stand en klop je de swiss meringue buttercreme nog 8 minuten door tot een heerlijke luchtige massa.
Doe de swiss meringue buttercreme in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit 3 cirkels op elke cupcake. Steeds iets kleiner zodat je een soort spookvorm krijgt.
Decoreer met sprinkels naar wens.