Ga terug Email Link
appel citroen ricotta cakejes

Appel citroen ricotta cakejes

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 stuks

Ingrediƫnten
  

Appel topping

  • 3 appels geschild en in stukjes
  • 50 g roomboter
  • 1 el poedersuiker
  • snuf zout
  • 1 citroen sap en rasp, je gebruikt de helft nu en de helft later in het recept

ricotta topping

  • 160 g ricotta
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van halve citroen
  • 1 el poedersuiker

cake beslag

  • 50 g amandelmeel
  • 210 g bloem
  • snuf zout
  • 250 g poedersuiker + extra om te bestrooien
  • 200 g gesmolten roomboter
  • 180 g eiwit ongeveer 6 stuks
  • sap van 1/2 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zet 15 cakevormpjes neer. Ik gebruikte papieren maar die barstten enigzins open.
  • Smelt voor de appel topping de roomboter in een koekenpan en voeg dan de poedersuiker, het zout en het sap en de rasp van 1/2 citroen toe.
  • Doe de stukjes appel erbij en bak zachtjes 5 minuten. Laat afkoelen.
  • Klop de ricotta los met het vanille extract, citroenrasp en 1 el poedersuiker.
  • Meng het amandeelmeel met de bloem, het zout en de poedersuiker in een grote kom.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  • Meng de gesmolten roomboter en het citroensap door het bloemmengsel en vouw de eiwitten erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, schep op ieder cakeje een lepeltje van de ricotta en top af met de appels.
  • Bak de cakejes in 25 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
  • Bestuif ze voor serveren met poedersuiker.
Trefwoord appel, cake, citroen, cupcake, ricottta