Ga terug Email Link
3 zomerse salades met fruit

3 zomerse salades met fruit

Denk je aan de zomer dan denk je aan fruit en salades! Dus maakte ik 3 zomerse salades met fruit die snel klaar zijn!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Uncategorized
Porties 4 servings
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

Salade met radijs, sugar snaps en physalis

  • 1 bosje (witpunt) radijs, schoongemaakt en in plakjes
  • 250 gram sugar snaps
  • 75 gram rucola
  • 100 gram physalis, gehalveerd
  • 2 el Extra vierge olijfolie met ui
  • 1 el Passievruchtazijn
  • peper en zout naar smaak

Salade van gegrilde ananas, passievrucht en rivierkreeftjes

  • 4 plakken verse ananas
  • 2 passievruchten
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 125 gram gemengde sla
  • 2 el Extra vierge olijfolie met ui
  • 1 el Passievruchtazijn
  • peper en zout naar smaak

Salade met brie en blauwe bessen

  • 100 gram gemengde kruidensla (met bloemen)
  • 150 gram brie
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 groene appel, in dunne plakjes
  • 2 el grof gehakte walnoten
  • 2 el Extra vierge olijfolie met ui
  • 1 el Passievruchtazijn
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

Salade met radijs, sugar snaps en physalis

  • Blancheer de sugar snaps 5 minuten in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. 
  • Meng de sugar snaps met de radijs, rucola en physalis. 
  • Klop een vinaigrette van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en verdeel dit over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Salade van gegrilde ananas, passievrucht en rivierkreeftjes

  • Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken ananas aan beide zijden goudbruin.
  • Schep de gemengde sla om met het passievruchtenpulp en de rivierkreeftjes. Serveer de gegrilde ananas erbij.
  • Klop een vinaigrette van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en verdeel dit over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Salade met brie en blauwe bessen

  • Meng de sla met de blauwe bessen, verdeel hier de in plakjes gesneden brie en appel over en garneer met de bloemen en walnoten.
  • Klop een dressing van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en besprenkel de salade hiermee.