1 bosje (witpunt) radijs, schoongemaakt en in plakjes
250 gram sugar snaps
75 gram rucola
100 gram physalis, gehalveerd
2 el Extra vierge olijfolie met ui
1 el Passievruchtazijn
peper en zout naar smaak
Salade van gegrilde ananas, passievrucht en rivierkreeftjes
4 plakken verse ananas
2 passievruchten
100 gram rivierkreeftjes
125 gram gemengde sla
2 el Extra vierge olijfolie met ui
1 el Passievruchtazijn
peper en zout naar smaak
Salade met brie en blauwe bessen
100 gram gemengde kruidensla (met bloemen)
150 gram brie
100 gram blauwe bessen
1 groene appel, in dunne plakjes
2 el grof gehakte walnoten
2 el Extra vierge olijfolie met ui
1 el Passievruchtazijn
Peper en zout naar smaak
Instructies
Salade met radijs, sugar snaps en physalis
Blancheer de sugar snaps 5 minuten in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng de sugar snaps met de radijs, rucola en physalis.
Klop een vinaigrette van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en verdeel dit over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Salade van gegrilde ananas, passievrucht en rivierkreeftjes
Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken ananas aan beide zijden goudbruin.
Schep de gemengde sla om met het passievruchtenpulp en de rivierkreeftjes. Serveer de gegrilde ananas erbij.
Klop een vinaigrette van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en verdeel dit over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Salade met brie en blauwe bessen
Meng de sla met de blauwe bessen, verdeel hier de in plakjes gesneden brie en appel over en garneer met de bloemen en walnoten.
Klop een dressing van de Extra vierge olijfolie met ui en Passievruchtazijn en besprenkel de salade hiermee.