Ga terug Email Link
pruimen appel crumble met hazelnoten

Pruimen appel crumble met hazelnoten

Voor 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 appels, geschild en in partjes
  • 10 kleine pruimen, ontpit en in vieren
  • 2 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels suiker
  • 4 takjes citroentijm
  • 160 gram bloem
  • 60 gram havermout
  • 100 gram hazelnoten
  • 125 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 150 gram witte basterdsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en vet een ovenschaal licht in.
  • Schep de appels en pruimen om met de maizena, suiker en de blaadjes van de citroentijm en doe in de ovenschaal.
  • Doe de bloem met de havermout, hazelnoten, roomboter en basterdsuiker in de foodprocessor en pulseer tot een kruimelig geheel.
  • Schep de crumble op het fruit en verdeel gelijkmatig.
  • Bak de pruimen appel crumble met hazelnoot in ongeveer 30 minuten goudbruin en laat iets afkoelen voor het serveren.

Notities

  • Vervang de citroentijm door gewone tijm en wat citroensap of laat de tijm helemaal weg.