Ga terug Email Link

crêpes suzette met mango cranberry compote

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Dessert
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Mango cranberry compote

  • 250 gram verse cranberry's
  • 1 mango
  • 125 bruine basterdsuiker
  • scheutje water
  • 1 zakje vanillesuiker

Flensjes

  • 150 gram gezeefde bloem
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • snuf zout
  • roomboter om in te bakken

Sinaasappelsaus

  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 35 gram bruine basterdsuiker

Extra

  • poedersuiker om te garneren

Instructies
 

Mango cranberry compote

  • Was de cranberries, schil de mango en snijd deze in blokjes.
  • Doe de cranberry's en mango samen met 125 gram bruine basterdsuiker en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat het zachtjes ongeveer een kwartier koken, haal van het vuur en laat afkoelen.

Flensjes

  • Ga nu verder met het beslag. Meng de bloem met een snuf zout en de vanillesuiker.
  • Doe dan de eieren, melk en gesmolten roomboter erdoor en klop tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

Sinaasappelsaus

  • Breng het sinaasappelsap en citroensap aan de kook.
  • Voeg 35 gram basterdsuiker toe en laat het zachtjes minimaal 15 minuten koken tot de saus iets inkookt en indikt.
  • Verhit wat roomboter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
  • Vouw de crêpes in vieren, schenk er wat sinaasappelsaus over en schep er wat van de mango cranberry compote over.
  • Bestrooi met poedersuiker en geniet!
Trefwoord cranberry's, crepes, mango