Ga terug Email Link
Pastinaaktaartjes met brie

Pastinaaktaartjes met brie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang voorgerecht
Porties 6 personen

Equipment

  • 6 kleine quichevormpjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 1 Ć  2 rode uien
  • 3 pastinaken
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 150 gram roombrie
  • roomboter
  • 6 takjes tijm en extra om te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet 6 tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede in met boter.
  • Bekleed ze met bladerdeeg. Rek het bladerdeeg eventueel een beetje op.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes af en leg ze op de bodem.
  • Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne halvemaantjes.
  • Schil en snijd de pastinaak in dunne plakjes.
  • Leg de ui en de pastinaak om en om in de vormpjes.
  • Meng de room met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het roommengsel over de pastinaak tot hij net onder staat.
  • Vouw de deegrand een beetje over de groenten en leg er per taartje 2 plakjes roombrie op.
  • Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.
Trefwoord brie, hartige taart, pastinaak