Ga terug Email Link
frambozen havermout repen

Frambozen havermout repen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang gebak
Porties 20 stukken

Equipment

  • bakvorm van 33 x 23 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Voor de bodem en crumble

  • 300 gram bloem
  • 135 gram havermout
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 225 gram gesmolten roomboter
  • 1 tl kaneel

Frambozenlaag

  • 500 gram frambozen diepvries, bevroren
  • 75 gram suiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem en crumble in een kom en roer door elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Doe 2/3 hiervan in het bakblik en druk goed aan zodat het een stevig geheel wordt.
  • Schep de frambozen om met de suiker, het citroensap en de maïzena. Verdeel dit over de koekbodem.
  • Verdeel de rest van het deeg erover als crumble laag en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd in rechthoekige stukjes.
Trefwoord crumble, frambozen, gebak, havermout, repen