Ga terug Email Link
zelf pizza margherita maken

zelf pizza Margherita maken

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Rusttijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 42 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • basisrecept pizzadeeg
  • 60 - 80 gram San Marzano tomaten uit blik
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • semolina om te bestrooien

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een werkblad bestrooid met semolina.
  • Maak de tomaten fijn met de hand of met een vork. Er mogen best kleine stukjes inzitten. Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
  • Beleg de bodem met de mozzarella.
  • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Beleg tenslotte met de basilicum.

Video

Notities

Bekijk hier de instructiefilmpjes en het basisrecept voor pizzadeeg
Trefwoord pizza