Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een werkblad bestrooid met semolina.
Maak de tomaten fijn met de hand of met een vork. Er mogen best kleine stukjes inzitten. Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
Beleg de bodem met de mozzarella.
Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.
Beleg tenslotte met de basilicum.
Video
Notities
Bekijk hier de instructiefilmpjes en het basisrecept voor pizzadeeg