Ga terug Email Link
bananencake met pinda's, witte chocolade en karamel

Bananencake met pinda's, witte chocolade en karamelsaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 personen

Equipment

  • bakblik van 25 x 25 cm

Ingrediƫnten
  

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 g roomboter
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g donkerbruine basterdsuiker
  • 50 g witte chocolade in stukjes
  • 50 g gezouten pinda's + extra
  • 8 digestive koekjes in stukjes
  • 4 el karamelsaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en zet apart.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg de eieren en bananen toe.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor gevolgd door de witte chocolade, pinda's en de helft van de koekjes.
  • Schep het beslag in de bakvorm en verdeel er nog wat pinda's en de rest van de koekjes over.
  • Schenk er vervolgens wat karamelsaus over en bak de cake 25 - 30 minuten.
  • Garneer voor serveren met extra karamelsaus.
Trefwoord bakken, bananen, chocolade, pinda