Preitaartjes
Ik ben heel visueel ingesteld. Als iemand iets zegt, zie ik het gelijk voor me. Dat is niet altijd even handig kan ik je vertellen want soms zijn het gewoon smerige dingen hahaha. Het heeft ook voordelen, want ik kan me dan bijvoorbeeld voorstellen hoe iets nieuws in huis zal staan. Ik vind het belangrijk dat eten er ook visueel aantrekkelijk uitziet. Tegenwoordig noemen ze dat foodporn toch? Het is niet altijd even makkelijk om bepaalde gerechten er lekker uit te laten zien. Soms is het gewoon een prutje. Maar door het in een leuk schaaltje te serveren, ziet het er weer veel beter uit.
Deze preitaartjes zien er, vind ik, heel leuk en lekker uit. Uiteraard is het minder werk om er 1 taart van te maken en dat kan natuurlijk maar onder het mom van: het oog wil ook wat, heb ik er mini versies van gemaakt. Ik vind dit echt een handig gerecht om restjes mee op te maken maar je kunt natuurlijk ook precies deze maken. Ik eet zoiets graag in het weekend, een beetje een tapas idee met verschillende hapjes. Dat eet zo gezellig! Grote kans trouwens dat je kinderen het ook eten als het er zo uitziet!
- 3 dunne preien
- 150 gram rundergehakt
- 2 eetlepels crème fraîche
- olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- peper en zout
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 50 gram oude geraspte kaas
- 8 velletjes filodeeg
- extra nodig: muffinvorm en kwastje om in te vetten
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Vet de muffinvorm in met olijfolie.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de prei een paar minuten tot hij wat zachter wordt.
- Doe het gehakt erbij en bak even mee totdat het bruin is.
- Breng op smaak met de specerijen en peper en zout.
- Schep de crème fraîche erdoor en haal van het vuur.
- Snijd de velletjes filodeeg in vieren.
- Leg een velletje in een muffinvorm, bestrijk met olijfolie en leg er nog een velletje op. Er moeten in totaal 3 velletjes per vormpje in.
- Schep 1 flinke eetlepel van het preimengsel in elk filodeegbakje.
- Bestrooi met de kaas en bak 15 minuten in de oven tot het filodeeg goudbruin en knapperig is.
- Serveer met een lekkere salade, verse soep of andere lekkere hapjes.