Pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo
Het blijft favoriet hier in huis: een lekker bord pasta. Makkelijk te maken en heel veelzijdig. Deze pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo is wis waanzinnig! Zo vol van smaak en je waant je echt in Italië. Wanneer ik bij mijn vrienden in Puglia ben, mag ik ook altijd aanschuiven en ik eet daar altijd zo waanzinnig lekker. Eenvoudig maar superlekker want de ingrediënten zijn van topkwaliteit. Dat maakt het een genot om daar aan tafel te gaan én zorgt ervoor dat je tussendoor niet gaat snaaien want je eet gewoon goed.
Inhoudsopgave
Met weinig ingrediënten een heerlijke pasta
Je hebt maar weinig voor nodig voor dit pastarecept en de smaken zullen je omver blazen. Dat komt allereerst door de tomaatjes die je roostert in de oven. Het kost je amper extra werk maar het levert je zoveel extra smaak op. Door de worst in het vet van de chorizo te bakken, wordt dit ook een extra smaakbom. Kortom: hou je van op en top smaak zoals de Italianen dat zo goed kunnen, dan is deze pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo echt iets voor jou!
Recept pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo
Ik ben echt heel benieuwd wat je van dit gerecht vindt! Het is jammer dat je in Nederland moeilijk aan venkelworst kunt komen, want dat zou nog lekkerder zijn. Eventueel kun je wat venkelzaadjes toevoegen als je van de smaak houdt. Maar zonder venkel is dit ook heerlijk. Ik merk dat mijn kinderen de smaak van venkel niet zo kunnen waarderen en dan is de chorizo eigenlijk al voldoende. Gebruik voor dit recept een pasta van goede kwaliteit. Ik koop vaak de wat duurdere pastasoorten. Die hebben meer structuur waardoor de saus beter hecht. Bovendien vind ik ze oprecht lekkerder. Heb jij ook een favoriete pastasoort? Genoeg geschreven nu 😉 Het is tijd voor het recept! Buon appetito!
Pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo
Ingrediënten
- 1 kg cherrytomaten of snoeptomaten
- 3 el olijfolie
- 1 el suiker
- 100 g pittige chorizo in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 4 varkenssaucijzen ontveld en in stukjes
- 150 ml gezeefde tomaten
- 500 g stevige pasta bijvoorbeeld casarecce of radiatori van Rummo
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de tomaatjes, verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, de suiker en wat zout. Rooster ze in 40 minuten lekker zacht.
- Bak de chorizo in een ruime koekenpan of hapjespan krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe vervolgens 1 el olijfolie en de ui in de pan bij het vet van de chorizo en fruit even mee.
- Doe dan de stukjes worst erbij en bak al roerend goudbruin.
- Schep de tomaten en gezeefde tomaten erdoor en laat het op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt.
- Kook de pasta in ruim gezouten water. Houd hierbij een 2 minuten kortere kooktijd aan dan op de verpakking staat. De pasta gaart nog door in de saus.
- Schep de pasta rechtstreeks uit de pan bij de saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe en warm even mee.
- Breng desgewenst op smaak met peper en zout. Serveer met Parmezaanse kaas.
Ook zo dol op pasta?
Bekijk dan ook eens deze recepten op de blog: