Speculoos cookie cake

Speculoos cookie cake

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Maar wat zet je nou op tafel? Ga je voor lekker maar niet zo origineel strooigoed of wil je eens wat anders? Ik heb toch een fantastisch recept voor jullie gemaakt: deze speculoos cookie cake is heel snel te maken en superlekker! En dat niet alleen, hij ziet er ook nog eens hartstikke sinterklaaswaardig uit door al het strooigoed erop en de chocoladefrosting. Hier maak je iedereen blij mee! 

speculoos cookie cake

Ingrediënten en bereidingswijze speculoos cookie cake

voor 12 tot 14 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oven: 15-20 minuten

Cookie cake 

  • 115 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 215 gram speculoospasta
  • 145 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • een boterkoekvorm of ronde vorm van 23 cm en een spuitzak met kartelmondje

Chocolade frosting

  • 40 gram roomboter
  • 20 gram speculoospasta
  • 20 gram cacaopoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1-2 eetlepels melk
  • pepernoten, chocolademunten, schuimpjes en ander sintlekkers ter decoratie
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een ronde boterkoekvorm met bakpapier. Ik vet hem altijd een beetje in zodat het bakpapier blijft plakken. 
  2. Klop de roomboter met de speculoospasta romig en voeg dan de suiker toe. 
  3. Klop dan het ei, de melk en de vanille essence erdoor tot het is opgenomen.
  4. Meng de bloem in een kom met het zout en de baking soda en meng dit door het botermengsel tot het net gemixt is.
  5. Schep het beslag in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel.
  6. Maak er met een vork een ruitpatroon in en bak de cookie cake 15-20 minuten tot deze aan de randen goudbruin is. Bak hem niet te lang, hij moet nog smeuïg blijven in het midden. 
  7. Laat de speculoos cookie cake afkoelen op een rooster. 
  8. Maak de frosting als de cookie cake is afgekoeld. Smelt de roomboter en de speculoospasta.
  9. Klop er de cacaopoeder, poedersuiker en het zout doorheen. 
  10. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een gladde glanzende frosting ontstaat. Let op, doe er niet teveel melk bij anders is de frosting te vloeibaar. 
  11. Doe de frosting direct in de spuitzak en spuit een mooie rand op de speculoos cookie cake. 
  12. Decoreer met allerlei sintlekkers en snijd in punten.
  13. Bewaar de speculoos cookie cake in de koelkast. 

Ga jij deze speculoos cookie cake maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.