Volkoren havermout koeken met rozijnen

Volkoren havermout koeken met rozijnen

De lekkerste koeken maak je zelf! Ik ben een groot fan van koeken die je snel en makkelijk maakt en die zorgen voor bakplaten vol heerlijke koeken! Het is af en toe natuurlijk erg leuk om zelf koekjes te maken waarvan je het deeg uitsteekt en die je daarna versiert maar dat is een bewerkelijk klusje. Soms heb je gewoon snelle trek en dan wil je binnen no-time iets in de oven schuiven voor instant genot! Met deze volkoren havermout koeken met rozijnen gaat dat helemaal lukken. Ze zijn verrukkelijk én makkelijk te maken!

Volkoren havermout koeken met rozijnen

Koeken met specerijen

Dat er nog geen recept voor havermout koeken met rozijnen op de blog stond, is eigenlijk wel gek. Het is een klassieke combi en bovendien is mijn man dol op koeken met rozijnen erin. Ik heb ze dan ook wel regelmatig gemaakt maar nog nooit uitgewerkt. Dus het werd tijd om het recept voor de lekkerste volkoren havermout koeken met rozijnen uit te werken! Ik heb deze koeken op smaak gebracht met pumpkin pie spice maar je kunt ze bijvoorbeeld ook met kaneelpoeder op smaak brengen of met koek- en speculaaskruiden. Wat jij lekker vindt of wat je in huis hebt. Dat geldt trouwens ook voor het volkoren meel. Dit kun je prima vervangen voor bloem of voor bijvoorbeeld speltmeel.

Volkoren havermout koeken met rozijnen

Volkoren havermout koeken met rozijnen

Gang Tussendoortje
Trefwoord koeken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Porties 30 koeken

Equipment

  • bakpapier
  • mixer

Ingrediënten

  • 230 g volkoren meel
  • 250 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl pumpkin pie spice of andere specerijen zoals kaneel of koek/ en speculaaskruiden
  • 340 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • t tl vanille extract
  • 220 g rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Meng het meel met de havermout, het bakpoeder, zout en specerijen.
  • Klop de boter met de suiker en bruine basterdsuiker luchtig en romig.
  • Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg al kloppende de eieren en het vanille extract toe.
  • Doe dan het bloem havermoutmengsel erbij en klop tot een deeg.
  • Voeg tenslotte de rozijnen toe en meng goed door elkaar.
  • Schep steeds een hoeveelheid deeg ter grootte van een eetlepel uit de kom en maak hier een balletje van. Druk wat platter en leg op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de koeken aan.
  • Bak de koeken in 12 - 14 minuten gaar en goudbruin. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan nog verder afkoelen op een rooster.
  • Bewaar ze in een koektrommel zodat ze knapperig blijven.

Notities

Tip: je kunt dit deeg ook in de koelkast bewaren voor de volgende dag of de dag erna. Of vries het in voor een later moment.

Volkoren havermout koeken met rozijnen



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.