Witte chocolade cranberry taart
I’m dreaming of a white Christmas…. Zijn jullie ook al helemaal in kerststemming? Hier staat de kerstboom al een paar weekjes te stralen en is het huis gezellig versierd. Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen voor Kerstavond en 1e Kerstdag want dan kook ik zelf. En net als de meesten met Kerst wil ik dan niets aan het toeval overlaten. Je wilt toch zeker weten dat je alles in huis hebt. Maar dat komt wel goed, het boodschappenlijstje is al klaar.
In de weken voor Kerst vind ik het altijd leuk om dingen in Kerstsfeer te bakken. Misschien hebben jullie gezien dat ik gesuikerde cranberries had gemaakt? Die komen in dit recept ook weer terug als decoratie. Ze maken zo’n taartje wel helemaal af en extra feestelijk! Het is daarnaast geen moeilijk taartje en het is zo gemaakt dus dat lukt je vast nog wel. Bovendien kun je deze taart makkelijk van tevoren maken omdat de cake lekker smeuïg blijft door de icing, zeker een paar dagen in de koelkast. Ik geef je trouwens 2 hoeveelheden: 1 voor een grote taart en 1 voor een klein taartje zodat je er met een klein groepje ook lekker van kunt genieten!
Ingrediënten:
- 1 portie gesuikerde cranberries
- 432 / 144 gram bloem
- 414 / 138 gram kristalsuiker
- 3 / 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 340 / 113 gram roomboter op kamertemperatuur
- 3 / 1 ei
- 2 / 0,75 tl vanille extract
- 240 / 80 gram roomkaas
- 240 / 80 ml melk
- 300 / 100 gram verse cranberries
- extra: 3 springvormen van 20 cm of 2 springvormpjes van 16 cm
- boter om in te vetten
- bakpapier
- 350 / 116 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
- 180 / 60 ml slagroom
- 168 / 57 gram roomboter, in kleine blokjes en op kamertemperatuur
- 920 / 305 gram poedersuiker
Bereiding:
Cake